Коалиција Договор за Бијељину: Нисмо задовољни, али поштујемо одлуке Суда :: Semberija INFO ::

 

Коалиција Договор за Бијељину: Нисмо задовољни, али поштујемо одлуке Суда


Фото - Инфо Бијељина
"Коалиција "Договор за Бијељину" поштује правосудне институције Републике Српске, самим тим и пресуде Окружног суда у Бијељини од 25.05.2021. године, којима су по тужби Градоначелника укинута рјешења о именовању вршилаца дужности девет начелника одјељења у Граду Бијељина", стоји у саопштењу ове Коалиције.

"Овом приликом износимо свој став да пресудама нисмо задовољни, јер сматрамо да њима нису сагледане све чињенице на које смо указали, нису превазиђене правне празнине у Закону о локалној самоуправи, нити је на недвосмислен начин разријешен сукоб надлежности који тренутно имамо, те најављујемо да правну борбу настављамо на Врховном суду Републике Српске у складу са законским овлаштењима", рекли су из Коалиције "Договор за Бијељину".
 
Грађанима Бијељине поручују да овим пресудама, како је најављивано, није нанесена никаква финансијска штета буџету Града Бијељина. 
 
"Једина штета јесте чињеница да тренутно у Градској управи од десет ресорних одјељења само једно има в.д. начелника одјељења и то је једино одјељење гдје је била постигнута сагласност и које функционише у пуном капацитету. На крају, не можемо а да не кажемо да једна чињеница у вези са овим пресудама оставља горак укус у устима. Желимо да вјерујемо да је све посљедица случајности, али како тумачити чињеницу да је Славиша Марковић на пресс-конференцији дана 18.05.2021. године, дакле 7 дана прије доношења пресуда, директно најавио исход пресуда и оквирни датум доношења?!", додали су из Коалиције.

Наводе и да без обзира на све, остају при ставу да ће апсолутно поштовати све одлуке Суда, а наведене пресуде неће даље коментарисати, него ће, како наводе, наставити правну борбу на начин како су горе навели.

​Инфо Бијељина