У ПРИПРЕМИ ПРОЈЕКАТ ИНВЕСТ ЛОПАРЕ И ПОСЛОВНА ЗОНА :: Semberija INFO ::

 

У ПРИПРЕМИ ПРОЈЕКАТ ИНВЕСТ ЛОПАРЕ И ПОСЛОВНА ЗОНА


Начелник општине Лопаре Радо Савић и шири круг његових сарадника уприличили су састанак са представницима консултантске фирме Хаврекс из Бања Луке.
Разговарало се о новим програмима које ова фирма ради за ову локалну заједницу, као и о реализацији претходних активности и сарадње са општином Лопаре.
„Радимо на изради пројекта Инвест Лопаре који је јако занимљив и треба нам послужити да привучемо још инвеститора, превасходно да укључимо што више наших људи из дијаспоре“, изјавио је Савић.
Он је најавио изградњу пословне зоне на четири локације о којој је разговарано на састанку и чије се контуре већ праве.
„Настављена је и прича о брендираном мајевичком сиру који се прави у Пољопривредној задрузи Зарац и како га производити у већим количинама“, додао је Савић.



„Пројекат Инвест Лопаре је припрема за Дане дијаспоре када ћемо покушати да општина изађе пред потенцијалне инвеститоре“ рекао је Зоран Павловић, консултант и координатор пројеката.
Он је нагласио да се пројектом инвеститорима даје подлога и могућност разумијевања потенцијала које Лопаре имају.
„Кориштење консултантских фирми за подршку локалном економском развоју је нешто што је начелник Радо Савић препознао, што ће дефинитивно помоћи реактивирању привредних потенцијала у Лопарама“, закључио је Павловић.