МУЗИЧКА ШКОЛА СТЕВАН СТОЈАНОВИЋ МОКРАЊАЦ: Заокружена успјешна и наградама богата година :: Semberija INFO ::

 

МУЗИЧКА ШКОЛА СТЕВАН СТОЈАНОВИЋ МОКРАЊАЦ: Заокружена успјешна и наградама богата година


Крај је мјесеца маја и у Музичкој школи ,,Стеван Стојановић Мокрањац“ врхунац је цијеле школске године. Задовољство постигнутим резултатима не крију, поготово оним које су освојили ученици  на разним такмичењима: у аналима школе остаће записано да су школске 2020/2021. године освојили чак 70 првих награда од којих осам лауреата и седам побједника категорија.



Ученици су током школске године ,,брусили“ своја знања и вјештине на разним музичким такмичењима регионалног, републичког и међународног карактера, постижући одличне резултате и представљајући Музичку школу ,,Стеван Стојановић Мокрањац“ у најбољем свјетлу. 
 
Директор Музичке школе ,,Стеван Стојановић Мокрањац“ Младен Јефимић каже да су поносни на своје ученике и да итекако имају разлога за славље.



- Ове школске године смо, захваљујући нашим вриједним професорима и ђацима, учествовали на бројним такмичењима и остварили запажене резултате. Иако смо увијек освајали велики број награда, мислим да овако фантастичне резултате нисмо имали. Освојили смо чак 70 првих награда од којих осам лауреата и седам побједника категорија“, истиче Младен Јефимић.



Међу 70 ученика који су изузетни таленти и који су то потврдили освајањем првих награда на такмичењима која су одржана у овој школској години су Сергеј Тадић ( ученик трећег разреда основне музичке школе, а за четири године, колико свира клавир, освојио је 25 диплома, већином су прва мјеста), Милица Јовановић ( први је разред, свира клавир и до сада била на три такмичења и освојила прве награде), Новак Трифковић ( ученик другог разреда Основне музичке школе, у класи професорице клавира Александре Радосављевић, освојио је седам првих награда), Софка Михајловић ( други разред ОМШ, у класи професорице виолине Лјиљане Велетић, прве награде освојила на Републичком такмичењу и на Интернационалном такмичењу ,,Примавера“), Ања Новаковић ( пети разред ОМШ, свира виолину, у класи је професорице Николете Павловић, прве награде на Републичком такмичењу и Интернационалном такмичењу ,,Примавера“),  млади хармоникаши Славица Човић ( ученица петог разреда ОМШ), браћа Радиша Благојевић и Василије Благојевић....

И као што рече професорица клавира Милена Васиљевић, не треба заборавити да  иза ових малих људи стоји велики и напоран рад.
- Такав рад резултирао је овако великом броју награда, каже Милена Васиљевић истакавши колико  важну улогу имају ови талентовани ученици имају у формирању музичке културе средине у којој одрастају.



На малој свечаности организованој у част најбољих ученика ове школе, њих четворо је свирком увеличало овај пригодан догађај. Поприлично захтјевне композиције извели су беспријекорно и с посебном лакоћом. На хармоници је свирао Василије Благојевић, Софка Михајловић  је на виолини извела Вивалдијев Концерт у Г-дуру, млада виолинистица Ања Новаковић извела је Крајслерову Сицилијану и Ригодон, Новак Трифковић на клавиру Листову Етиду опус 1, број 1, а Алекса Новаковић на клавиру Прелудијум у Г-молу од Рахмањинова.

Семберија инфо - М. Решидовић