Градоначелник Петровић посјетио Компанију Милојевић - Гиље гас :: Semberija INFO ::

 

Градоначелник Петровић посјетио Компанију Милојевић - Гиље гас


Осјећам задовољство што сам посјетио једну друштвено одговорну компанију као што је  Компанија “Милојевић - Гиље гас” у Бијељини, којој дугујемо огромну захвалност што је у овим пандемијским условима индиректно утицала на спашавање бројних живота, заједно са нашим здравственим радницима, изјавио је градоначелник Бијељине Лјубиша Петровић након разговора са руководством и директором  Компаније “Милојевић - Гиље гас” у Бијељини Славишом Јовићем.



“У протеклом периоду неколико пута је била повећана потрошња кисеоника који је, управо захваљујући Компанији “Милојевић – Гиље гас” благовремено и правовремено достављан у здравствене установе. Ни та вишеструко повећана потрошња кисеоника није представљала препреку да сви пацијенти у нашим здравственим установама добију кисеоничку потпору која је значила спашавање живота. Такође, ово је прилика да истакнемо и то да ће Градска управа, приликом обиљежавања пригодних датума, дати приједлог да и Компанија “Милојевић – Гиље гас” буде предложена за једно од градских признања. Биће то  минималан допринос Градске управе да се, на неки начин, одужимо  компанији која запошљава 56 радника само на подручју општине Петрово, гдје је изграђен  хотелски комплекс  “Озрен терме”. Све то потврђује напоре ове компаније, која тренутно запошљава  укупно око 130 радника и која у вријеме пандемије није отпуштала своје раднике”, истакао је градоначелник Петровић, нагласивши да се у овој компанији размишља и о новим радним мјестима, као и о проширењу дјелатности.



“Једна од тема са руководством Компаније “Милојевић - Гиље гас” било је и проширење њихове привредне дјелатности. Испружена рука Градске управе према свим приовредним субјектима је наша обавеза која ће у наредном периоду получити резултате. Ово је прилика да се Компанији “Милојевић - Гиље гас” још једном захвалимо на спашеним људским животима и на додатном ангажману свих запослених унутар ове компаније који нису дозволили да дистрибуција кисеоника према свим здравственим установама у Републици Српској ни у једном тренутку буде упитна”, истакао је градоначелник Петровић.

 Директор Компаније “Милојевић  - Гиље гас”, која већ 20 година послује на подручју Бијељине, Славиша Јовић, истакао је да је ова фирма у протеклом периоду ширила своју пословну мрежу у Сарајеву, Зворнику, Тузли.

“Овдје у Бијељини производни капацитети су се из године у годину повећавали и  ширили смо се на подручју цијеле БиХ. Тренутно покривамо око 80  одсто територије БиХ својим производима. Основна дјелатност наше компаније је производња и дистрибуција техничких гасова и пропан – бутана, гасарске опреме и ауто – гаса. Градоначелник Петровић нас је посјетио као предузеће које је и у вријеме пандемије биљежило одређене пословне резултате, првенствено када је ријеч о дистрибуцији кисеоника који смо дистрибуирали у бијељинску, зворничку и требињску болницу, али и у болнице у Добоју и Орашју. Запошљавамо тренутно око 130 радника и из мјесеца у мјесец повећавамо број запослених”, истакао је Славиша Јовић.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић