БИЈЕЉИНА - ГРАДСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ: БАЊУ ДВОРОВИ ИСКЉУЧИТИ ИЗ КОВИД СИСТЕМА :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА - ГРАДСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ: БАЊУ ДВОРОВИ ИСКЉУЧИТИ ИЗ КОВИД СИСТЕМА


Градски штаб за ванредне ситуације Града Бијељина је на сједници одржаној 24. маја 2021. године закључио да се епидемиолошка ситyација на подручју Града Бијељина побољшава и стабилизује, с обзиром на то да се знатно смањује број заражених, као и хоспитализованих лица. Тог дана је у Граду Бијељина био 461 активни потврђени случај вируса корона, а у ковид одјељењима ЈЗУ Болница „Свети Врачеви“ Бијељина било је смјештено 46 пацијената. На основу ових података, предложено је да ЈУ Бања „Дворови“ Дворови изађе из ковид-система.

На сједници Штаба је донијет закључак да трочлана делагација Града Бијељина – градоначелник Љубиша Петровић, предсједник Скупштине Александар Ђурђевић и директор Бање „Дворови“ Милорад Зекић са Владом Републике Српске и надлежним републичким институцијама разговара о рјешавању проблема око финансирања трошкова које је Бања „Дворови“ имала, док је скоро пуних 7 мјесеци била у функцији ковид-болнице. Овом приликом је напоменуто да је од Републичког штаба за ванредне ситуације и надлежних институција у више наврата тражено изјашњење по овом питању, али да одговор није добијен.

Градски штаб је ускладио своје мјере са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације o спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у  Републици Српској од 19. маја 2021. године.

​Град Бијељина