БИЈЕЉИНА: Затворен први сајам цвијећа на градског тргу - Побједник Перо Николић из Сувог Поља :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: Затворен први сајам цвијећа на градског тргу - Побједник Перо Николић из Сувог Поља


Према одлуци професора са Пољопривредног сајма из Новог Сада, побједник првог сајма цвијећа, који је одржан протеклог викенда на градском тргу у Бијељини, је Перо Николић, власник Пољопривредног газдинства “Николић” из Сувог поља. 

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић честитао је побједнику Николићу и уручио захвалнице осталим учесницима, међу којима је и Владимир Довлица Милићевић, произвођач домаћег сока од руже и другим учесницима, те АД “Комуналац” који има свој расадник.



Сајам, на којем је учествовало око 20-так узгајивача цвијећа и разноразних декоративних садница из Семберије, посјетио је огроман број суграђана који су могли погледати дивно декорисане штандове, али и купити разноразни цвијеће, те бројне декоративне саднице.



Градоначелник  Петровић захвалио се свим учесницима, уз жељу да ће следеће године бити још већи број учесника. 
Према његовим ријечима, Бијељина  може да буде поносна на једну овакву манифестацију с обзиром да је цвијеће украс нашег окружења.

Организатиори су обезбједили предаваче са Пољопривредног факултета из Новог Сада за произвођаче цвијећа и заинтересоване суграђане. Професори су дошли у Бијељину  управо захваљујући Дајани Новаковић, која студира на Пољопривредном факултету и која је и дала идеју за организацију сајма.

Циљ манифестације јесте да се промовише Бијељина као град зеленила, а и да се  да подршку произвођачима цвијећа. Организатори сајма су Аграрни фонд Града Бијељина, АД „Комуналац“ Бијељина и Пољопривредна задруга Доње Црњелово,а покровитељ првог сајма је Градска управа.

​Семберија инфо - Текст и фото - З. Кусмук