БИЈЕЉИНА: Свечано отворен први сајам цвијећа на градског тргу :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: Свечано отворен први сајам цвијећа на градског тргу


Бијељинци данас и сутра имају пилику да посјете свечано отворени први сајам цвијећа, на којем учествује око 20-так узгајивача цвијећа и разноразних декоративних садница из Семберије.

Ову сајамску манифестацију отворио је градоначелник Љубиша Петровић уз поруку да Бијељина може да буде поносна на једну овакву манифестацију с обзиром да је цвијеће украс нашег окружења.



„На овај начин желимо да подржимо и произвођаче цвијећа, јер Семберија има потенцијала да се ова грана пољопривреде унапређује у наредном периоду“, рекао је Петровић, изражавајући очекивање да ће ово постати традиционална манифестација.

Идеју о организовању овакве сајамске манифестације, на чијем су отварању учествовали и ученици бијељинске Музичке школе уз звукове клавира и виолине, потекла је од наше младе суграђанке Дајане Новаковић, студентице хортикултуре у Новом саду, а чији се родитељи већ дуго баве производњом цвијећа у Трњацима.



Организатиори су обезбједили предаваче са Пољопривредног факултета из Новог Сада за произвођаче цвијећа и заинтересоване суграђане. Професори долазе управо захваљујући Дајани Новаковић  која студира на Пољопривредном факултету.

Златан Лазаревић, директор Аграрног фонда Града Бијељина, изјавио је да је цвијеће  украс дворишта, балкона и наших живота, уз поруку „радујте се животу, живот је један“.

Ако сте љубитељ цвијећа, баштованства и желите да на најбољи могући начин украсите ваше двориште, балкон, онда је сајам цвијећа идеална прилика за то.



Временске прилике су одличне за шетњу и да погледате како наш градски трг изгледа прелијепо са тако великим бројем разноразних врста цвијећа и садница и прелијепо декорисаних штандова, међу којима је и штанд бијељинског АД „Комуналца“.

Данијел Перић из АД „Комуналца“ позвао је наше суграђане да посјете ову сајамску манифестацију, наводећи да су изложене саднице и цвијеће на штанду овог предузећа управо из њиховог расадника.

Побједник првог сајма цвијећа, а по одлуци еминентних професора из Новог Сада, биће проглашен сутра у 17.00 часова.

Учесницима манифестације  обезбјеђени су штандови за изложбу и продају цвијећа. Учешће на сајму је бесплатно за све излагаче.

Циљ маниферстације јесте да се промовише Бијељина као град зеленила, а и да се  да подршку произвиођачима цвијећа. Организатори сајма су Аграрни фонд Града Бијељина, АД „Комуналац“ Бијељина и Пољопривредна задруга Доње Црњелово,а покровитељ првог сајма је Градска управа.

 Семберија инфо - Текст и фотографије - З.Кусмук