БИЈЕЉИНА: ЦВИЈЕТНИ ВИКЕНД НА ТРГУ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: ЦВИЈЕТНИ ВИКЕНД НА ТРГУ


Бијељински Трг краља Петра I Карађорђевића ће 22. и 23. маја ће привремено бити трансформисан у цвјетни трг у оквиру првог Сајма цвијећа. За учешће на Сајму пријавило двадесет излагача, међу којима су произвођачи, трговци и стручњаци за производњу цвијећа, а учешће је бесплатно. Организатори су за учеснике Сајма обезбиједили штандове за излагање и продају цвијећа, а излагач најљепше аранжираног штанда биће новчано награђен.

Захваљујући посредовању младе Бијељинке Дајане Новаковић, први Сајам цвијећа ће посјетити и професори Пољопривредног факултета Универзитета у Новом Саду који ће за произвођаче цвијећа и заинтересоване грађане одржати стручна предавања. Предавања ће бити одржана у Центру за културу, првог сајамског дана по следећем распореду:

16.00 – мр Биљана Божанић Тањга: Оплемењивање баштенских ружа
16.20 – дипл. инж. Пољопривреде Синиша Петровић: Технологија производње јесењих ружа
16.40 – проф. др Мирјана Љубојевић: Примјена хидрогела у хортикултури
17.00 – маст. инж. пољопривреде Лазар Павловић: Зелена архитектура - могућности и користи
17.20 – проф. Др Александра Коњевић: Инвазивни инсекти на урбаним биљкама
17.40 – маст. инж. Пољопривреде Владимир Вишацки: Техника апликације пестицида у затвореном простору.


 
Организатори Сајма цвијећа су Аграрни фонд Града Бијељина, А.Д. „Комуналац“ Бијељина и Пољопривредна задруга Доње Црњелово, а покровитељ је Град Бијељина. У плану је да ово постане редовна годишња сајамска манифестација и да већ од наредне године поприми међународни карактер.

Град Бијељина