У БИЈЕЉИНИ ОСАМ НОВООБОЉЕЛИХ :: Semberija INFO ::

 

У БИЈЕЉИНИ ОСАМ НОВООБОЉЕЛИХ


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Свети Врачеви у Бијељини и Свети апостол Лука у Добоју извршено је тестирање  453  лабораторијска узорка, а вирус корона потврђен је код 58 особа. Ради се о 23 мушке и 35 женских особа, од којих је 2 млађе, 30 средње и 26 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, осам особа је из Бијељине, по шест из Дервенте, Добоја и Челинца, по четири из Бањалуке, Кнежева, Мркоњић Града и Теслића, по двије из Котор Вароша, Модриче и Шамца и по једна особа је из Братунца, Власенице, Зворника, Источног Новог Сарајева, Козарске Дубице, Лопара, Милића, Новог Града, Приједора и Угљевика. У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је пет смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона.

Ради се о особама старије животне доби из Дервенте, Лакташа, Бања Луке, Чајнича и Градишке. До сада је у Републици Српској потврђено 63.655 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 3.613 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

​ У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 45.397 особа, а тестирано је укупно 270.692 особе. Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 451, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 177, а у осталим болницама 274. На респиратору је 47 особа (24 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 23 у осталим болницама). У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.520 особа, а надзор је завршен код 188.422 особе, саопштено из Института за јавно здравство Републике Српске.