Скраћен полицијски час у Брчком :: Semberija INFO ::

 

Скраћен полицијски час у Брчком


Командант Штаба за заштиту и спасавање након данашање сједнице Штаба донио је следећу,

Н А Р Е Д Б У
 

Члан 1 

(1) Забрањује се кретање лицима на подручју Брчко дистрикта Босне и Херцеговине у наредних 15 (петнаест) дана у временском периоду од 24.00 до 5.00 часова. 

(2) Дозвољава се током трајања забране кретања рад дежурних апотека, бензинских станица само у дијелу који се бави точењем горива, рад привредних субјеката који се баве производњом. 

(3)     Одредбе става (1) овог члана не примјењују се на запослене који врше службене дужности или су укључени у провођење мјера и активности у вези с проглашењем стања природне несреће због корона вируса, као и запослени у правним лицима у којима се ради континуитета производње рад одвија у смјенама.

(4)     За спровођење ове наредбе задужује се Полиција Брчко дистрикта Босне и Херцеговине.

 (5) Према лицима која се понашају супротно од члана 1 става (1) ове наредбе Полиција Брчко дистрикта Босне и Херцеговине поступа у складу са Законом о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

Члан 2 

Налаже се обавезно ношење заштитне маске (прекривена уста, нос и брада) у затвореним просторима, а на отвореном простору у групи од два или више лица и да одржавају физичку дистанцу од 2 метра, осим чланова ужег домаћинства.

Члан 3 

(1)   Ограничава се рад свим привредним субјектима на подручју Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, осим привредним субјектима из члана 1 став (2) и (3) ове наредбе до 22.00 часа.

(2)    Од ограничења из става (1) ово члана изузети су угоститељски објекти који организују прославе матурантских вечери и одржавање свадбених весеља којима се дозвољава рад до 23.00 часа.

(3)   Дозвољавају се рекреативне активности када се обављају у затвореном простору до 22.00 часа.

 (4)   Забрањено је свако организовано окупљање с музиком уживо, ди-џејевима и слично изузев на прославама матурантских вечери и свадбених весеља гдје је дозвољена музика уживо, ди-џејевима и слично. 

(5)   Задужује се Канцеларија градоначелника Брчко дистрикта Босне и Херцеговине – Инспекторат и Полиција Брчко дистрикта БиХ да у складу у својим надлежностима врше појачану контролу поштовања мјера и наредби Штаба за заштиту и спасавање Брчко дистрикта Босне и Херцеговине у угоститељским објектима, број предмета: 02-000049/20, број акта: 01.1141СМ-213/20 од 11. 5. 2020. године, као и контролу поштовања свих препорука у складу с врстом дјелатности, које нису у супротности с овом наредбом, а све с циљем спречавања ширења заразе корона вируса – COVID-19, те уколико се утврди непоштовање епидемиолошких мјера у угоститељском објекту истом онемогући даљи рад до краја радног времена тог радног дана.

Члан 4 

Овом наредбом ставља се ван снаге Наредба, број предмета: 02-000033/21, број акта: 01.1-1413ЕК-079/21 од 7. 5. 2021. године. 

Члан 5 

Ова наредба ступа на снагу дана 20. 5. 2021. године и објавиће се у „Службеном гласнику Брчко дистрикта Босне и Херцеговине“.
 

На 98. сједници Штаба донесена је и наредба којом се у свим основним и средњим школама на подручју Брчко дистрикта Босне и Херцеговине од 24. 5. 2021. године наставни час продужава и траје 45 минута.

Командант Штаба за заштиту и спасавање донио је наредбу којом се дозвољава одржавање прослава матура – матурске вечери за ученике завршних разреда основних и средњих школа на подручју Брчко дистрикта Босне и Херцеговине.

Забрањује се организовање дефилеа матураната завршних разреда основних и средњих школа на подручју Брчко дистрикта Босне и Херцеговине.

Задужује се Одјељење за здравство и остале услуге да у четвртак, 20. 5. 2021. године организује састанак на тему организовања матурантских прослава на територији Брчко дистрикта БиХ у складу са важећим Наредбама Штаба за заштиту и спасавање Брчко дистрикта БиХ, а с циљем спречавања ширења заразе корона вирусом – COVID-19.

Састанку ће присуствовати представници Одјељења за здравство и остале услуге, Одјељења за образовање, Канцеларије градоначелника – Инспекторат, Полиције Брчко дистрикта БиХ, менаџмента основних и средњих школа Брчко дистрикта БиХ и разредне старјешине завршних разреда основних и средњих школа. 

На данашњој сједници Штаба донесена је наредба којом се од 20.5. 2021. године дозвољава организовање свадбених свечаности у затвореном простору на територији Брчко дистрикта БиХ у складу са важећим наредбама и препорукама за организовање оваквих догађаја.

 Штаб за заштити и спасавање задужио је Одјељење за здравство и остале услуге – Пододјељење за јавно здравство  да хитно и без одлагања предложи Влади Брчко дистрикта БиХ измјену Одлуке о утврђивању цијена за комерцијално тестирање на COVID-19 у Одјељењу за здравство и остале услуге – Пододјељење за јавно здравство и то у дијелу утврђених цијена за комерцијално тестирање на присуство корона вируса – COVID-19:  RT PCR тестирање за које се добија резултат у року од 2 сата (хитно) и RT PCR тестирање за које се добија резултат у року од 24 часа (редовно).

Влада Брчко дистрикта БиХ