ДОМ ЗДРАВЉА БИЈЕЉИНА: ВАКЦИНАЦИЈА ТЕЧЕ ПО УТВРЂЕНОМ ПРОГРАМУ ИМУНИЗАЦИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ДОМ ЗДРАВЉА БИЈЕЉИНА: ВАКЦИНАЦИЈА ТЕЧЕ ПО УТВРЂЕНОМ ПРОГРАМУ ИМУНИЗАЦИЈЕ


Имунизација становништва на подручју Бијељине тече по плану, а до 18. маја. првом дозом је вакцинисано 4. 601 особа и ревакцинисано око 2. 700. Директор Дома здравља примаријус др Данијела Ђукин каже да вакцинација тече према претходно утврђеном програму имунизације и да, захваљући Влади Републике Српске и одличној сарадњи са Институтом за јавно здравство Републике Српске, континуирано добијају вакцине како би се провела имунизација становништва.

-Интересовање за вакцину је евидентно, а сви у Дому здравља смо максимално посвећени овом важном задатку, јер циљ свих нас је да се што прије вратимо нормалном животу. У вакциналном пункту влада оптимистична атмосфера, како од запослених, тако и од наших грађана који долазе у заказаним терминима да се вакцинишу. Такође, морам да истакнем да није било нежељених ефеката вакцинисаних грађана, али и да се захвалим грађанима што се прдржавају епидемиолошких мјера“, рекла је прим. др Ђукин и нагласила да вакцина има довољно.

-Тренутно имунизујемо грађане који су хемодијализни и хронични пацијенти, те ратне војне инвалиде, а потом ће услиједити и трећа фаза имунизације, а ријеч је о грађанима који су описом посла, изложени сталним контактима“, појаснила је прим. др Ђукин.