НОВИМ ПРОЈЕКТИМА ДО МОДЕРНОГ ЕВРОПСКОГ ГРАДА :: Semberija INFO ::

 

НОВИМ ПРОЈЕКТИМА ДО МОДЕРНОГ ЕВРОПСКОГ ГРАДА


У наредном периоду Градска управа намјерава да реализује неколико пројеката и иницијатива. Желимо представити и један дио визије развоја града Бијељина од кога желимо направити модеран европски град, изјавио је на конференцији за штампу Радиша Петровић, савјетник градоначелника града Бијељина на данашњој конференцији за штампу, одржаној у згради Градске управе.

Радиша Петровић је изјавио да Кабинет градоначелника у потпуности подржава реализацију свих започетих пројеката у Бијељини, почевши од припрема за изградњу ауто - пута који ће Бијељину спојити са ауто - путем Е 75.

“Сматрамо да је то пројекат од велике важности за Бијељину и велика развојна шанса за наш град. У наредном периоду ћемо покренути неколико иницијатива за проширење индустријских зона које ће бити директно наслоњене на нови ауто - пут. Предложићемо и мјере подршке и помоћи инвеститорима који би дошли у град Бијељина, било да су у питању домаћи или страни инвеститори, односно инвеститори из дијаспоре”.

Петровић је изјавио да град Бијељина интензивно ради на завршетку пројекта гасификације који је започет у 2009. години.

“Тренутно је у поступку издавање грађевинске и употребне дозволе. Наредни корак је да предузеће “Бијељина гас” упути иницијативу према Регулаторној агенцији за енергетику РС у вези са одређивањем цијене гасног прикључка и цијене гаса. Гасификацијом града ријешиће се и проблем аеро - загађења и од Бијељине ћемо створити еколошки чист град”.

 У наставку Радиша Петровић је говорио о рјешавању проблема приватизације станова из пројекта ГТЗ у насељу “Пет језера”.

“У току су интензивни разговори са Републичким секретаријатом за расељена лица и ОХР-ом, како бисмо након 21 годину ријешили статус тих стамбених јединица и омогућили њихову приватизацију”.

Међу иницијативама су и активности на проналажењу парцела у граду које ће бити претворене у зелене оазе са мини трговима и игралиштима за дјецу. Планира се и изградња још једног обданишта, уз исказану спремност Владе Србије да једним дијелом учествује у суфинансирању ове инвестиције.

Град Бијељина планира и изградњу бициклистичких стаза које би повезале све туристичке садржаје у граду. Једна од иницијатива је и расписивање јавног конкурса за достављање идејних рјешења за уређење препознатљивих локација у граду, као што је зграда водоторња, пјешачка зона у Улици Милоша Црњанског, реконструкција куће Магдалене Живановић и капеле Софке Николић. Наговијештена је и изградња још једног спортског терена у Градском парку, на улазу из правца Галца, гдје би се изградио терен за баскет “ три на три”.

Семберија инфо