СТЕКО ЦЕНТАР ШИРИ СВОЈЕ КАПАЦИТЕТЕ :: Semberija INFO ::

 

СТЕКО ЦЕНТАР ШИРИ СВОЈЕ КАПАЦИТЕТЕ


Градоначелник Бијељине, Љубиша Петровић данас је посјетио Стеко центар, компанију која је регионални лидер у производњи монтажних кућа. Домаћини су градоначелника Петровића упознали са постигнутим резултатима, усвојеним и примјењеним технологијама, успостављеним пословним везама као и плановима за будућност.



- Показали смо Градоначелнику локацију гдје планирамо градити нови производни погон у којем ћемо запослити нових стотињак радника. Предвиђено је да нови производни погон има двоструко већи капацитет од постојећих производних капацитета наше комапније“, рекао је Миленко Стевановић, директор Стеко центра.

Данас је у просторијама компаније потписан уговор о производњи и испоруци монтажних кућа за тржиште Холандије. Представник купца,Тајс Рајзенберг је рекао да ће, у пројекцији развоја стамбеног фонда Холандије овој земљи у наредних десет година недостајати око милион нових стамбених јединица. Задовољни цијеном и квалитетом производа Стеко центра већ двије године сарађују са бијељинском компанијом и планирају да тако наставе још дуго.



Након разговора са менаџментом Стеко центра и обиласка компаније, градоначелник Љубиша Петровић је поновио став о опредијељености Градске управе ка свакој врсти подршке привредним субјектима нарочито оним извозно оријентисаним, који константно улажу у развој нових технологија и запошљавају нове раднике. Градска управа Града Бијељина ће у најкраћим роковима излазити у сусрет свим захтјевима оних компанија које у наредном периоду буду улагале у ширење властитих производних погона.

- Постоји план да господин Стевановић са својим страним партнерима отвори једну фирму чиме би се направило 200 нових радних мјеста за особе женског пола. Обавезе Градске управе би се тицале обезбјеђења локације и инфраструктуре неопходне за један такав пројекат. Господин Стевановић је представио још један приједлог који би заједно реализовао Град Бијељина и Стеко центар. Ради се о Народној кухињи, за коју би Градска управа обезбиједила за такву намјену адекватан простор а Стеко центар, као друштвено одговорна компанија би нашим социјално угроженим становницима дијелила 150 оброка на дневном нивоу“, рекао је градоначелник Љубиша Петровић.

Семберија инфо - И. Гутић