ОДБОРНИЦИ СКУПШТИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА УСВОЈИЛИ ИЗВЈЕШТАЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ОДБОРНИЦИ СКУПШТИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА УСВОЈИЛИ ИЗВЈЕШТАЈЕ


НЕОПХОДНО РИЈЕШИТИ ПРОБЛЕМЕ БАЊЕ ДВОРОВИ

На четвртој редовној сједници Скупштине града Бијељина, између осталих тачака дневног реда, усвојени су и извјештаји предузећа ЈИП „СиМ“,  ЈУ „Музеј Семберије“, те Агенције за мала и средња предузећа. Један од извјештаја који је усвојен је и извјештај ЈУ „Бања Дворови“, која се од новембра 2020. године налази у ковид систему, као ковид три болница. Директор ове установе Милорад Зекић је истакао да су суочени са егзистенцијалним проблемима у овој установи, те апеловао на надлежне, да сви заједно пронађу најбоља рјешења за опстанак установе.

-Чињеница је да је прије епидемије вируса корона, пословање у Бањи Дворови биљежило позитивне промјене и нормализацију пословања. Нажалост, епидемија је учинила своје, од новембра смо у ковид систему и нисмо у могућности да се посветимо основној дјелатности у установи, немамо извор финансирања и свакодневно смо суочени са проблемима. Надамо се и очекујемо да  ћемо имати подршку свих релевантних фактора у превазилажењу проблема, а потом да кренемо већ зацртаним путем ревитализације и стварања модерног бањско-рекреативног комплекса“, рекао је Зекић. Подршку рјешавању проблема дао је и предсједник Скупштине Александар Ђурђевић.

-Бања Дворови је у великим проблемима, јер је ковид болница иако није регистрована као здравствена установа, те као таква не може добијати неке врсте помоћи. Основна дјелатност бање је тренутно остављена по страни, те потребно у што хитнијем року ријешавати проблеме. Донијели смо закључак да формирамо радно тијело које ће сагледати стање у „Бањи Дворови“ и које ће предложити мјере за ревитализацију како би смо имали установу која ће, дугорочно гледано, бити одржива“, рекао је Ђурђевић и нагласио да ће у радно тијело бити укључени најодговорнији људи из Градске управе, прије свега градоначелник и предсједник Скупштине, те директор ЈУ Бања Дворови. О ситуацији у Бањи Дворови, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић каже да „од како је у „Бањи Дворови“ отворена ковид-болница три, ова установа не може да се бави својом главном дјелатношћу“.

-Имајући у виду да је „Бања Дворови“ укључена у ковид-систем и да је, преко Болнице „Свети Врачеви“, ослоњена на пословање Фонда здравственог осигурања, Министарства здравља и социјалне заштите, односно, од Републичког штаба, тражимо одговор да ли можемо очекивати подршку за њен рад и, ако је можемо очекивати, у чему ће се огледати. Наш циљ је да за ову установу пронађено адекватна рјешења и у том правцу ћемо и радити“, рекао је градоначелник Петровић.