У Бијељини отворена школа за коју кажу да је “најбоља на свијет” – ево о чему је ријеч :: Semberija INFO ::

 

У Бијељини отворена школа за коју кажу да је “најбоља на свијет” – ево о чему је ријеч


У Бијељини је у марту почела са радом ни мање ни више него школа гусала! Школу води познати гуслар Вукојица Сандић, који за НовиГлас доноси више детаља о овој необичној школи.
 
Школа је почела са радом 17. марта. Како објашњава Сандић за НовиГлас, у Бијељини је један од огранака школе која броји близу 200 полазника.


 
“Школа гусала почела је са радом 2010, прије скоро 10 година, у Београду. Након тога, отворена је школа и у Новом Саду, Прибоју и, дошао је ред и на Бијељину”, каже Сандић за НовиГлас.
 
Он додаје да школа укупно броји 180 ученика. У Бијељини је на првом часу било 12 будућих гуслара, али интересовање расте из дана у дан јер је све више људи сазнало за постојање једне овакве школе. Часови се одржавају једном седмично у Етно – селу “Станишићи”. На питање како је замишљена школа, српски гуслар одговара:
 
“Замишљена је најбоље на свијету! Циљ је да врати гусле у све Србске домове. ТО значи да врати Србство вјери, традицији, култури и коријенима. Наравно, све то на нашу велику корист и ничију штету”, каже Сандић за НовиГлас.



НовиГлас