ПРИПРЕМЕ ЗА ВАСКРС У ВРТИЋУ „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“ :: Semberija INFO ::

 

ПРИПРЕМЕ ЗА ВАСКРС У ВРТИЋУ „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“


Током реализовања Годишњег програма рада ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ васпитачи ове предшколске установе у периоду који претходи најрадоснијем хришћанском празнику организују посебне радионице. Предваскршње радионице имају за циљ да дјеци, на њима прихватљив и разумљив начин представе неке од важних елемената овог празника.



У централном објекту „Мали принц“ васпитачице су поставиле прави изазов дјечијој креативности, моторици, емпатији... Наиме, дјеца су данас имала задатак да боје јаја од стиропора.



-У нашем вртићу у току су активности којима традиционално посвећујемо пажњу Васкрсу и васкршњим обичајима. Јуче смо са дјецом радили неке активности на тему празника Цвијети, припремали смо рацитације, читали приче... У четвртак ће свако дијете донијети по једно кувано јаје које ћемо потом овдје у вртићу бојити, а данас бојимо јаја од стиропора. Јаја ћемо, када буду обојена окачити на брезово дрво које се налази на улазу у вртић. Ове активности радимо овдје у централном објекту и у другим објектима нашег вртића, у Дворовима, у Улици Кнеза Милоша, на Лединцима“, рекла је за „Семберија ИНФО“ Јелена Савић, васпитачица ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ у Бијељини.



Семберија инфо