УГЉЕВИК: УСВОЈЕНА ОДЛУКА О НОВЧАНОЈ ПОДРШЦИ ЗА СВАКО НОВОРОЂЕНО ДИЈЕТЕ :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: УСВОЈЕНА ОДЛУКА О НОВЧАНОЈ ПОДРШЦИ ЗА СВАКО НОВОРОЂЕНО ДИЈЕТЕ


Одборници Скупштини општине Угљевик једногласно су данас усвојили одлуку о исплати од 400 КМ до 700 КМ за свако новорођено дијете.

Одлуком је предвиђено да се 400 КМ исплаћује породици у којој су оба родитеља запослена за прво и другорођено дијете, 500 КМ ако је један од родитеља незапослен, 600 КМ уколико су оба родитеља незапослена и самохраном незапосленом родитељу, а 700 КМ за рођено треће и свако наредно дијете у породици без обзира на радни статус родитеља.

Начелник Угљевика Василије Перић рекао је новинарима да је сједница била углавном извјештајног карактера и да су усвојени извјештаји о раду начелника општине и општинске управе за протеклу годину, као и извјештаји о раду општинских инспектора и комуналне полиције.

Предсједник Скупштине општине Ђоко Симић навео је да је усвојен извјештај о раду Скупштине и скупштинских комисија за протеклу годину.

На данашњем засједању усвојена је одлука о давању сагласности на издавање гаранције општине Угљевик за кредитно задужење Дома здравља Угљевик.

Одборници су прихватили информације о раду мјесних заједница у протеклој години и о општинском стипендирању, о стању малољетничке делинквенције, као и о стању топловодне мреже у Угљевику и припремама за наредну сезону гријања.

Општина Угљевик