ТЕШКА СИТУАЦИЈА У АД „ГРАД“ :: Semberija INFO ::

 

ТЕШКА СИТУАЦИЈА У АД „ГРАД“


На данас одржаној прес конференцији директор АД „Град“ Бијељина Славиша Цацановић представио је тренутно стање у овој фирми.

Као посљедица пандемије вируса корона АД „Град“ је 2020. годину завршио са акумулираним губитком између 400 и 500 хиљада конвертибилних марака. Сва обраћања за подршку оснивачу а то је Влада Републике Српске, остала су без одговора. Током 2020. године започети пренос власништва са републичког на градски ниво је заустављен због, како је управа АД „Град“ упозната, правних непрецизности које су садржане у Статуту АД „Град“ а тичу се дефинисања дјелатности фирме..

-Приступили смо процесу измјена наведених ставки. Међутим, статут мјења Скупштина акционара АД „Град“ а скупштина АД „Град“ је Влада Републике Српске. Предсједник скупштине АД „Град“ је премијер Владе РС. И овдје нисмо добили никакав одговор на наше захтјеве,“ рекао је директор Цацановић.

Незахвалан положај у којем се налази АД „Град“ Бијељина резултат је тренутне дуалности политичке власти у Граду Бијељина, сматра Славиша Цацановић. У кампањи за Изборе 2020 лично је подржао Љубишу Петровића као кандидата за градоначелника Бијељине тако да се данас, сматра он, због његове личне преференције током претходних избора данас игра партија политичког шаха са радницима АД „Град“ Бијељина.

На крају обраћања, Цацановић је потврдио да је АД „Град“ Бијељина фирма за великим развојним потенцијалом те је изразио спремност да се повуче са мјеста директора АД „Град“ уколико надлежни од њега то изричито затраже уз услов да се управљање фирмом са републичког врати на градски ниво и да се осигура наставак развојне политике АД „Град“ Бијељина.

Семберија инфо