У БИБЛИОТЕЦИ ПОПУСТ НА ЧЛАНАРИНУ, ПОВОДОМ СВЈЕТСКОГ ДАНА КЊИГЕ :: Semberija INFO ::

 

У БИБЛИОТЕЦИ ПОПУСТ НА ЧЛАНАРИНУ, ПОВОДОМ СВЈЕТСКОГ ДАНА КЊИГЕ


У Народној библиотеци “Филип Вишњић” у Бијељини одобрен је попуст од 50 одсто на цијену годишње чланарине, поводом 23. априла,  Свјетског дана књиге и ауторских права.

За ученике основне школе од другог до деветог разреда цијена чланарине на овај дан износи двије и по конвертибилне марке за ученике средње школе, студенте, пензионере, незапослене уз потврду Завода за запошљавање Републике Српске и особе старије од 65 година пет, а за остале грађане 10 конвертибилних марака
 
Упис је, уз поштовање свих хигијенско-епидемиолошких мјера и препорука Института за јавно здравство Републике Српске, омогућен од 8 до 18.30 часова.

Како је истакла в.д. директора Жељана Арсеновић, Народне библиотеке ,,Филип Вишњић“ Бијељина је у посљедњих 10 година утростручила број корисника и тренутно је библиотека која има највећи број чланова у Републици Српској, што је и најбољи показатељ колико грађани Бијељине и Семберије читају и посјећују ову установу.

Жељана Арсеновић

-Ми са нестрпљењем очекујемо побољшање епидемиолошке ситуације, да се библиотека врати редовним активностима, попут промоција књига и одржавања књижевних вечери. Док се то не деси ми смо одређене активности пребацили на онлајн платформе. Истакла бих да смо успјешно реализовали четврти Фестивал луткарства ,,Лутвид фест“ који је одржан онлајн 22. марта, а онлајн одржавамо и разна читалишта“, наводи Жељана Арсеновић изражавајући наду да ће грађани искористити попуст на чланарину поводом Свјетског дана књиге и ауторских права, учланити се, те тако постати дио велике читалачке породице.

Семберија инфо