Градоначелник Мићић гост предавања о правима и обавезама дјеце :: Semberija INFO ::

 

Градоначелник Мићић гост предавања о правима и обавезама дјеце


Дјечија амбасада из Међаша организовала је данас у Основној школи „Свети Сава“ у Бијељини предавање о дјечјим правима и обавезама, коме је као специјални гост присуствовао градоначелник Бијељине Мићо Мићић.
 
- Треба поштовати права сваког човјека, а не само права дјеце, а исто тако сваки одговоран члан друштва мора испуњавати и своје обавезе, да би на основу њих могао да тражи своја права - навео је градоначелник Мићић, који је дјеци испричао свој животни пут, од почетка образовања до ступања на двије министарске дужности, односно, дужност првог човјека Бијељине на којој је 14 година, истичући да, поред бројних професионалних успјеха, својим највећим личним успјехом сматра своју породицу.
 
После сличног предавања у ОШ „Петар Кочић“ у Броцу, ово је друго предавање ове врсте, а дјеца у ОШ „Свети Сава“ су за госта изабрали градоначелника Бијељине. 
 
Замјеник Омбудсмана за дјецу Републике Српске Јованка Вуковић истакла је овом приликом да је врло важно да дјеца разликују појмове права и обавезе.



- Обично се говори само о правима, а занемарују се обавезе. Желимо да упознамо дјецу да морају да испуњавају своје обавезе, али и да штите своја права - поручила је Вуковић и позвала дјецу да се обрате Омбудсману за дјецу уколико уоче да се нека њихова права крше, поготово када је ријеч о вршњачком насиљу, које је све чешћа појава.
 
Канцеларија Омбудсмана за дјецу налази се у згради Центра за културу, у Улици патријарха Павла број 1 у Бијељини.

Предавању у ОШ „Свети Сава“ присуствовала је и амбасадор Дјечије амбасаде Мишел Мишковић која је са вршњацима разговарала о правима и обавезама, а ученици су имали прилику да поставе питања Градоначелнику, Омбудсману, као и замјенику директора ОШ „Свети Сава“ Снежани Јосиповић.