ПОНУДА НА БИЈЕЉИНСКОЈ КВАНТАШКОЈ ПИЈАЦИ :: Semberija INFO ::

 

ПОНУДА НА БИЈЕЉИНСКОЈ КВАНТАШКОЈ ПИЈАЦИ


На бијељинској Кванташкој пијаци  ових дана нема пуно домаћих семберских производа. Осим кромпира из прошлогодишњег рода, може се набавити млади лук, салата, рани купус. Продавци кажу, ускоро ће ма шпијацу стићи и рани краставац.

Један од продаваца каже да је на Кванташку пијацу стигао херцеговачки рани кромпир и он га нуди на гајбу, 2,20 КМ по килограму.

“Рани купус продајемо по 1,60 до 1,70 КМ по килограму. Паковање лука “сребрењака” кошта осам КМ, док је паковање друге сорте лука пет КМ. Старог кромпира има пуно и врећа кошта двије до три КМ”, каже нам продавац који се није желио представити.

Недалеко од њега произвођачи кромпира и поврћа из Трњака и Јање кажу да се комплетан посао продаје обави рано ујутро, за сат до сат и по времена. Након тога наступа затишје.

Ђорђе Гајић из Трњака каже да није продао прошлогодишњи род кромпира, око 30 тона.

“То ће све, највјероватније, пропасти. Сијао сам кромпир на 12 дунума. Род је био изванредан, а и кромпир је био одличног квалитета. Шта ми то вриједи, када купаца није било. Врећу кромпира од шеснаест килограма продајем по четири КМ, мање паковање од десет килограма продајем по 2,5 КМ. Ту никакве зараде нема, али, шта да се ради. Свему овоме кумовала је пандемија вируса корона, слабији промет између градова, али и ослабљена куповна моћ становништва”, каже наш саговорник.

Семберија инфо