КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ ОДГОВОРНИХ У ЈП „ВОДЕ“ :: Semberija INFO ::

 

КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ ОДГОВОРНИХ У ЈП „ВОДЕ“


Оно што јавност треба да зна је да се ни један спортски клуб не финансира искључиво из буџета“, рекао је градоначелник Љубиша Петровић и додао да је очигледно дошло до замјене теза и да га желе представити као неког ко „не жели да да новац клубовима“.

-Ја поштујем закон и прописе и правила и од тих начека не одустајем“, изричит је био Петровић и додао да закључак Савјета за спорт о интервентној испалти средстава од 15. априла 2021. године је незаконит, јер по Пословнику Скупштине града, овај Савјет не може доносити закључке и налагати интервентну исплату средстава. Говорећи о ЈП „Воде“, Петровић је рекао да су из овог предузећа тражили помоћ од града у превазилажењу ситуације, а на основу правоснажне пресуде Окружног привредног суда, којом је усвојен захтјев два предузећа, да им на име накнаде исплати око 136. 000 КМ.

-Из докумената се види да се ради о неправилностима у раду ЈП „Воде“ и да одговорна лица у предузећу нису поступала у складу са законом, а по питању јавних набавки. Ми смо поднијели захтјев за покретање прекршајног поступка против одговорних лица у ЈП „Воде“, као и кривичну пријаву“, рекао је Петровић.  По питању одлуке о буџету, поднесена је иницијатива Уставном суду РС за оцјену уставности и законитости ове одлуке, као и одлуке о извршењу буџета. Говорећи о запошљавањима у Градској управи Петровић је рекао да су уочене одређене неправилности, те да се ради на промјенама по том питању, односно, да ће се све рјешавати и радити у складу за законом. Осврћући се на предузеће „Комуналац“, Петровић је рекао да је именован Надзорни одбор предузећа на период од 60 дана, да су у предузећу уочене неправилности које ће у наредном периоду отклањање.

-Вршено је и запошљавање изван оквира систематизације, што више неће бити дозвољено“, рекао је Петровић и најавио да ће се ускоро знати и како се пословало у предузећу „Водовод и канализација“, јер је, како је рекао, „у предузеће ушла екстерна ревизија“ .

Semberija info