БИЈЕЉИНСКИ ЗДРАВСТВЕНИ РАДНИЦИ ЗАСЛУЖУЈУ СВЕ ПОХВАЛЕ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНСКИ ЗДРАВСТВЕНИ РАДНИЦИ ЗАСЛУЖУЈУ СВЕ ПОХВАЛЕ


Морам да истакнем да сам више него задовољан стањем у бијељинској болници, а и  Дом здравља у Бијељини је направио значајан посао. У једном моменту дошло је до ескалације вируса корона у  Бијељини  и  то смо заједничким напорима успјели ставити под конторлу, изјавио је предсједник  Владе РС Радован Вишковић након данашње посјете Болници “Свети врачеви” у Бијељини, гдје је,  боравећи  заједно са министром здравства и социјалне заштите Аленом Шеранићем, на састанку са  руководством  Болнице упознат са најновијом ситуацијом у овој здравственој установи.

“Ми данас у здравственом сектору имамо скоро 14 одсто мање пацијената,  него што смо имали само прије седам дана. Прије седам дана имали смо 1.459 болесника у болницама, а данас имамо 1.268 пацијената. Све оно што смо заједно радили, како са нивоа Републике, тако и на локалном нивоу,  скупа са здравственим сектором, захављујући  и  медијима, на вријеме смо поново подигли ту пручу око пандемије вируса корона. Након годину дана људи су се били мало опустили. На вријеме смо реаговали и прошли смо најбољи могући сценариј. Према процјенама које смо имали прије мјесец  и  више дана, тачно смо процијенили колико ћемо имати пацијената на данашњи дан. Можда се та бројка разликује за десетак пацијената у цијелој РС”, изјавио је премијер Вишковић и нагласио да је  најгори сценариј говорио,  да уколико ништа не предузмемо, имали би средином овог мјесеца три хиљаде пацијената у болницама.

“Оно што је РС могла у једном тренутку поднијети је максимално 2.000 пацијената. Дакле , дошло би до засићења  и  колапса, иако не желим користити ту ријеч. Мислим да су сви они који су  нас разним протестима жељели  скренути у погрешном правцу,  гурали на ту страну. Била је то замка која би довела до краха здравственог система, али они у томе нису успјели, захваљујући људима из здравства који су напорно радили годину дана. Знаћемо цијенити њихов рад, те ћемо знати  и  да их наградимо, не само по питању инвестиција, већ  и  њихових радних услова  и  примања”, нагласио је премијер Вишковић.

Министар здравља и  социјалне заштите Ален  Шеранић истакао је да  су здравствени радници у Бијељини међу првима препознали све активности које је планирало Министарство здравља  РС  у одбрани од пандемије, истакавши да је то био прави начин како одговорити на све изазове које пандемија доноси.

“Бијељински Дом здравља је међу првима формирао дневну ковид болницу, одмах након закључка Републичког штаба, што је умногоме олакшало рад Бијељинске болнице и  организовање других  здравствених услуга за потребе становништва. Желим да похвалим  и  Болницу  и  Дом здравља Бијељина за све оно што су до сада урадили  и  што раде на сузбијању пандемије вируса корона. И процес вакцинације у  Бијељини  тече  веома успјешно. Све активности се настављају у том правцу, тако да ће најбоља контрола здравља становништва бити завршетак вакцинације”, истакао је министар Шеранић.

Директор Бијељинске болнице прим. др Златко Максимовић изјавио је да је  премијера  Вишковића и  министра  Шеранића  упознао са свим активностима које је бијељинска болница реализовала у борби против пандемије вируса корона, као  и  са плановима за наредни период.

“У протеклим мјесецима  и  годинама Влада РС је пуно улагала у бијељинску болницу  и  вјерујем да ће тако бити  и  у наредном периоду.

“Ми смо и  у вријеме короне покренули Ангио салу која ради 24 сата дневно. Овдје радимо најсавременије операције очију, а  и  наши доктори су едуковани да самостално обављају такве операције. У наредном периоду овдје ће долазити  и  разни други стручњаци из различитих области здравства, везано за кардиологију, васкуларну хирургију,  општу  хирургију  и  друге дијелове интерне медицине. Даћемо све од себе, да оно што је добро сачувамо, да развијамо нове методе  и  неке ствари додатно унаприједимо”, изјавио је доктор Максимовић.

Семберија инфо