ДОМ ЗДРАВЉА ЛОПАРЕ: ВАКЦИНИСАНО 370 ГРАЂАНА :: Semberija INFO ::

 

ДОМ ЗДРАВЉА ЛОПАРЕ: ВАКЦИНИСАНО 370 ГРАЂАНА


Закључно са 16. априлом, на подручју општине Лопаре, хигијенско-епидемиолошка служба, вакцинисала је 370 грађана. Према ријечима директора Дома здравља др Желимира Нешковића, интересовање грађана је велико и већ имају више од 1. 700 грађана који су се пријавили за имунизацију.

-Ми и данас, 16. априла, договарамо са Институтом за јавно здравство Републике Српске и Регионалним центром у Зворнику о даљем току вакцинације, јер план је да већ током наредне седмице, вакцинишемо још бар 300 грађана“, рекао је др Нешковић. Једна од вакцинисаних је и Босиљка Јеремић из Пирковаца код Лопара, а како нам је рекла, „сви треба да се вакцинишу како се болест не би ширила и да нам свима буде боље“. Мишљење ове мјештанке дијеле сви који су данас дошли да се вакцинишу, а њихова порука је јединствена: „само да што прије стигну довољне количине вакцина, како би се живот свих нас вратио у нормалне токове. Надамо се и вјерујемо да ће тако убрзо и бити“. Директор Дома здравља др Нешковић је обилазећи вакцинални пункт и мјештане који су дошли да се вакцинишу, каже да је епидемиолошка ситуација на подручју ове општине под контролом.



-Под наџором имамо 68 особа, позитвних је 24, од којих су троје хоспиталозивано у ковид болници у Бијељини”, каже др Нешковић уз захвалност грађанима што се придржавају епидемиолошких мјера.

Семберија инфо