ДОГОВОРЕНА САРАДЊА СА КООПЕРАНТИМА :: Semberija INFO ::

 

ДОГОВОРЕНА САРАДЊА СА КООПЕРАНТИМА


У Фабрици сушеног воћа и поврћа ,,Семберка" у Јањи одржан је састанак представника Компаније ,,Бинго" и пољопривредних произвођача и откупљивача са подручја Семберије који сарађују са овом компанијом.

Анализирана је протекла пословна година и договорена сарадња за ову. Примарни циљ Компаније ,,Бинго" је обезбиједити финансијску сигурност и пласман производа индивидуалних пољопривредних произвођача како би у наредном периоду могли на чврстим основама планирали своју производњу и развој ове гране привреде у Семберији.


-Када говоримо о пословању ,,Бинга’’ у Семберији разликујемо два сегмента. У области индустријске прераде, преко ОПЗ ,,Агрофармер" Јања сарађујемо са 82 кооперанта. У сегменту откупа конзумних пољопривредних производа преко фирме ,,Јањаплод" имамо сарадњу са још 50 пољопривредника," рекао је Дамир Куносић, представник Компаније ,,Бинго".

Радном састанку је присуствовао Раде Јовичевић, који је прошле године први пут успоставио сарадњу са ,,Семберком". Поучен позитивним резултатима ове године је удвостручио површине на којима ће узгајати кромпир и паштрњак за потребе фабрике у Јањи.

-Добре стране сарадње са ,,Семберком" су позитиван однос челних људи ,,Семберке" према свим произвођачима, сјеме, заштитна средства и вјештачка ђубрива која добијамо унапријед, исплата у року седам дана од момента предаје пољопривредних производа, довожење робе у ринфузи, што нам умногоме олакшава посао. Данас смо сазнали да је ,,Бинго" заинтересован да  пољопривредницима, својим кооперантима, пружи подршку приликом куповине нове маханизације," истакао је Јовичевић.

Semberija info