На данас одржаној сједници Савјета за спорт Скупштине Града Бијељина разматрана је само једна тачка дневног реда Тренутно стање у спорту у Бијељини :: Semberija INFO ::

 

На данас одржаној сједници Савјета за спорт Скупштине Града Бијељина разматрана је само једна тачка дневног реда Тренутно стање у спорту у Бијељини


Узимајући у обзир чињеницу да су у бројним спортовима завршна такмичења на самом крају, и да већ овог викенда предстоје најбитињи дијелови такмичарске сезоне, а да спортски клубови у граду нису у 2021.години добили ништа од средстава из буџета, Савјет је донио закључак о интервентој уплати средстава за спорт, у износу прошлогодишње исплате из првог квартала за све клубове, а на основу привременог финансирања града које је било на снази у првом кварталу 2021. године. 

"Морали смо хитно да реагујемо, уважавајући актуелно стање у спорту и чињеницу да је тек јуче покренута процедура за расподјелу средстава за спорт, која мора трајати дужи временски период. Сви знамо да је први дио године најважнији спортским клубовима, а они до данас нису ништа добили од средстава. Не смијемо дозволити да наши клубови остваре ниже резултате од оних које заслужују, а камоли да се гасе. Знамо и свјесни смо колико је спортистима и спортским радницима било тешко у прва три мјесеца ове године и они свакако не треба да трпе штету неких процедуралних проблема. Зато смо ми преузели одговорност и донијели ову одлуку, а надамо  се и да ће градоначелник хитно реаговати, те да ће наши клубови дочекати овај викенд колико-толико релаксирани", рекли су након састанка представници Савјета за спорт.

Састанку су присуствовали представници градских клубова са предзнаком ,,Радник", предсједник Скупштине града Бијељина, као и представници Одјељења за друштвене дјелатности градске управе. Градоначелник није присуствовао усљед раније преузетих обавеза. 
 
Доношење редовне Одлуке о усвајању расподјеле средстава  за спорт и физичку културу за 2021. годину очекује се у редовној процедури у наредном периоду.

Град Бијељина