Елвако донирао рачунарску опрему Техничкој школи :: Semberija INFO ::

 

Елвако донирао рачунарску опрему Техничкој школи


Представници компаније Елвако МетПро Драган Љубинковић, технички директор, и Лана Милошевић, маркетинг менаџер, са сарадницима су посјетили 12. априла 2021. године Техничку школу и донирали пет рачунара.

Донација је услиједила након захтјева Школе за техничку подршку у обнављању рачунарске опреме у кабинету за програмирање и тиме је настављена одлична досадашња сарадња са овом компанијом, у којој ученици успјешно обављају стручну праксу, а данас је у њој запослено  чак десет бивших ученика. 



Опремање свих кабинета новом рачунарском опремом реализује се из властитих средстава и дијелом донацијама фирми са којима Школа сарађује у реализацији практичне наставе у привреди. Нова опрема за кабинет програмирања побољшаће услове за одвијање наставе овог предмета, из ког су ђаци од 2004. године до данас најбољи на такмичењима свих нивоа у Републици Српској, учесници Босанскохерцеговачке олимпијаде из информатике, а двапут су били и представници Босне и Херцеговине на свјетским олимпијадама из информатике. За досадашње успјехе у раду са младим програмерима професорка Нада Васиљевић награђена је највећим признањем у просвјети - Светосавском наградом за 2020. годину, коју додјељује Министарство просвјете и културе РС.

Семберија инфо