Програм опоравка од поплава :: Semberija INFO ::

 

Програм опоравка од поплава


У оквиру програма опоравка од поплава УНДП БиХ, данас је градоначелник Бијељине Мићо Мићић потписао уговоре о санацији дванаест стамбених јединица  које су оштећене у мајским поплавама  из 2014. године.

„У пројекат санације укључена је Градска управа и развојни програм УН у БиХ  (УНДП БиХ). Донатори су Европска унија и Влада Републике Српске. Грађевински радови су у току и изводе их предузеће „Призма“ из Бијељине и „Монт – Градња“ из Угљевика. У питању је санација и опремање купатила, замјена столарије, подова, кречење, радови на електро – инсталацијама. Укупна вриједност радова је око 55.000 КМ“, изјавио је Мићић, подсјетивши да је са УНДП- ијем БиХ потписан уговор о санацији укупно око 125 кућа на подручју града Бијељина. За те радове биће утрошено око 900.000 КМ. У питању је санација оштећених кућа на подручју три мјесне заједнице, Бродац, Балатун и Пучиле.

Мићић је подсјетио да је Градска управа до сада издвојила око 400.000 КМ за изградњу и поправку 44 куће које су  оштећене у поплавама.
„Већ је изграђено 16 кућа, у току је изградња 12 кућа, а потписали смо још неколико уговора за наставак те акције. Наша обавеза је обезбјеђење пројектне документације, грађевинске дозволе и изградња инфраструктуре. Вјерујем да ће и ови радови бити коректно и на вријеме обављени“, рекао је Мићић.

Семберске новине/Семберија инфо: Љ.Љубојевић