МАРИЈА ПРЕДСТАВЉА ЛОПАРЕ ЛЕНИНОМ ПЕСМОМ :: Semberija INFO ::

 

МАРИЈА ПРЕДСТАВЉА ЛОПАРЕ ЛЕНИНОМ ПЕСМОМ


Највеће дјечије музичко такмичење у Републици Српској „Ритам Европе“ ове године се одржава у Лопарама. 
 
То је заслуга прошлогодишње побједнице лопарчанке Марије Томић, која ће поново представљати свој град и општину на овом престижном музичком догађају. 
 
„Ово је права прилика да се наша општина још једном промовише“, рекао је бројним новинарима  Радо Савић, начелник општине Лопаре на редовном медијском представљању такмичења „Ритам Европе“.
 
Он је нагласио да се и прошле године, захваљујући Ритму Европе и Марији, о општини Лопаре доста чуло и говорило широм Републике Српске, а да опет постоји сјајна прилика да се Марија Томић и њене другарице одлично представе, те да општина Лопаре буде добар домаћин овог телевизијског спектакла. 
 
Савић је позвао дјецу Републике Српске да искористе такмичење, које организује Ритам Европе и које повезује Српску и Србију, за личну промоцију, промоцију њихових општина и градова, за међусобно дружење и размјењивање искустава. 
 
Игор Карадаревић, директор телевизијског програма „Ритам Европе“, је рекао новинарима да су Лопаре ове године „највећа“ општина Републике Српске, центар културе и омладине Републике Српске из разлога што ће у септембру 2021. године бити телевизијски пренос Ритма Европе.
 
„Прошлогодишња побједница Марија и још двије дјевојчице из Лопара, ће представљати своју општину и пјеваће на свом матерњем, српском језику,  пјесму са дјечије Евровизије, којом се Србија представљала, а то је Ленина песма“, додао је Карадаревић.
 
Он је истако да ће ове године на такмичењу бити рекордан  број општина и градова учесника, чему је допринијело заједничко дјеловање општине Лопаре и Ритма Европе.
 
„Оно што је најбитније јесте да дјеца расту уз наше такмичење и мислим да ће Марија бити прави примјер тога“, рекао је Милош Марковић, музички директор фестивала. 
 
Он се осврнуо и на овогодишњу Маријину пјесму за коју је рекао да је дупло тежа од прошлогодишње и да ће то за њу бити један велики изазов и ново искуство, а можда и нова побједа.
 
Марија Томић, прва побједница фестивала у Републици Српској, је рекла новинарима да се уопште није надала побједи и да је била веома срећна због тог успјеха, а потрудиће се, и ове године, да пјесму коју је добила што боље увјежба како би поново остварила добар пласман. 
 
Она ће у томе имати и подршку својих другарица Анђеле Максимовић и Свјетлане Радојевић које се припремају, заједно са кореографом Ритма Европе, да подрже Маријин наступ.