ЈОШ ЈЕДАН АПЕЛ ИЗ БИЈЕЉИНСКЕ БОЛНИЦЕ :: Semberija INFO ::

 

ЈОШ ЈЕДАН АПЕЛ ИЗ БИЈЕЉИНСКЕ БОЛНИЦЕ


Пазите, број заражених се не смањује!

Актуелна епидемиолошка ситуација је тема скоро свакодневних апела здравствених радника болнице „Свети врачеви“ у Бијељини. С циљем очувања јавног здравља и данас су искористили прилику да упозоре и охрабре грађане Бијељине на одговоран и проактиван однос према епидемији вируса корона.

Начелница пулмолошког одјељења болнице „Свети врачеви“, др Слађана Трифковић је нагласила да се, упркос бројним упозорењима број заражених не смањује. Тренутни талас епидемије се одликује великим бројем обољелих са тешком клиничком сликом.  У претходним таласима епидемије, погоршање здравственог стања пацијената се дешавало, у просјеку пет до седам дана након инфекције док ових дана бијељински здравствени радници свједоче изузетно тешким здравственим компликацијама и другог и трећег дана по насталој инфекцији вирусом корона. Вирус је непредвидив на начин да здравственим радницима не оставља могућност поузданог прогнозирања какве реакције и пољедице може изазвати код људи.

-Позивамо грађане да поштују мјере заштите које су донијели надлежни органи. У болници имамо пацијенте који имају веома тешко здравствено стање, упркос томе што су се на вријеме јавили здравственим институцијама и упркос досљедном поштовању прописане терапије,“ рекла је др Трифковић.

Апел је упутио и Немања Палексић који је, уз помоћ бијељинских здравствених радника добио битку против вируса. Истакао је да, упркос чињеници да је млад човјек и да је имао здраве животне навике заражен корона вирусом те да је током лијечења провео 30 дана на кисеоничкој потпори. Упркос почетном добром стању организма након инфекције је доживио „потпуни крах система“.


Обзиром да улазимо у сезону вјерских празника, из болнице „Свети врачеви“ су указали на повећан фактор ризика у наредном периоду и позвали грађане да имају на уму постојање изузетно активне и опасне епидемије и да своје понашање ускладе с тим.

-Епидемија ће међу нама бити присутна онолико колико јој ми дозволимо да буде,“ поручили су из болнице „Свети врачеви“.

​Семберија инфо