ОТИШАО ЈЕ ВИТЕЗ КУЛИНАРСТВА РАДОСЛАВ БОРКОВИЋ :: Semberija INFO ::

 

ОТИШАО ЈЕ ВИТЕЗ КУЛИНАРСТВА РАДОСЛАВ БОРКОВИЋ


Након дуже болести, у Бијељини је, у 73. години живота, преминуо Радослав Т.Борковић, витез кулинарства, догодишњи шеф кухиње бијељинског ресторана “Ловац”. Борковића су Бијељинци цијенили и поштовали као великог мајстора свог заната, креативног и шармантног човјека који је био незаобилазна личност на свим сајамским и туристичким манифестацијама у Бијељини и региону.

Борковић је кулинарске вјештине усавршавао у најбољим хотелима бивше Југославије, а био је незаобилазан демонстратор кулинарске вјештине на сајмовима туризма у Београду, Бијељини и другим градовима окружења. У његовим кулинарским специјалитетима уживали су посјетиоци бројних туристичких манифестација, бијељинског “Златног котлића”, “Купусијаде” и других сличних манифестација.

На оно уобичајено новинарско питање, како успијевате да припремите све те кулинарске специјалитете и декорације, Борковић је одговарао да сваки занат, па и кулинарство, треба вољети и да му се треба максимално посветити, без икакве калкулације и резерве.

Семберија инфо