ОД ДАНАС У УПОТРЕБИ АПАРАТ ЗА КРАТКОТАЛАСНУ ДИЈАТЕРМИЈУ :: Semberija INFO ::

 

ОД ДАНАС У УПОТРЕБИ АПАРАТ ЗА КРАТКОТАЛАСНУ ДИЈАТЕРМИЈУ


 У Дому здравља Лопаре од данас је у употреби апарат за краткоталасну дијатермију за третман хроничних стања у реуматологији који је донација Завода за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" из Бањалуке.
 
Директор Дома здравља Желимир Нешковић захвалио је донаторима, истакавши да је ова установа прва у Републици Српској која на примарном нивоу здравствене заштите обавља овакве врсте услуга.
 
Нешковић је појаснио да овај апарат, вриједности 10.000 КМ, служи за терапију дубинског загријавања ткива у великим зглобовима као што су кукови, кољења и међупршљенски простор.
 
"Ово је још један апарат који смо набавили и служи за третман хроничних стања у реуматологији. Апарат користи високофреквентне струје у терапији код хроничких упала и болова који дуго трају у зглобовима, куковима и кољенима када долази до трошења хрскавица", рекао је Нешковић.
 
Он је подсјетио да је Центар за базичну рехабилитацију отворен половином протекле године и пружа све физиотерапеутске услуге кинезитерапију, електротерапије, ултразвучне и терапије ручном масажом.