​БИЈЕЉИНА ДОБИЛА ПРЕДСТАВНИКЕ! :: Semberija INFO ::

 

​БИЈЕЉИНА ДОБИЛА ПРЕДСТАВНИКЕ!


Манифестација „Ритам Европе“ за подручје Републике Српске планирана је за септембар мјесец 2021. године у Лопарама. До септембра ће бити завршене све припреме за ову велику смотру младих музичких талената на којој ће се представити млади из 15 градова Републике Српске.

Директор програма, Игор Карадаревић и умјетнички директор фестивала, Милош Марковић данас су у згради Градске управе упознали градоначелника Љубишу Петровића са групом од петеро младих који ће представљати Град Бијељину на такмичењу у Лопарама.

- Изузетно смо задовољни бројем дјеце која су се пријавила на аудицију као и вјештинама и талентом којима су нам се представили. Изабрана група је јако талентована и представљаће Бијељину пјесмом „Бонес“ која је представљала Бугарску на Евровизији 2018. Вјерујем да ће они на најбољи начин представити свој град,“ рекао је Игор Карадаревић.

Данило Симић, седамнаестогодишњи ученик Гимназије „Филип Вишњић“ ће, заједно са још четверо младих представљати Бијељину на овогодишњем „Ритму Европе“. Истиче да је добро што се велики број младих охрабрио пријавити на аудицију за представника Града Бијељина. Конкуренција на аудицији је била израженија у односу на претходни циклус такмичења из 2020. године.

-За пјесму знам од када знам за себе. Прошле године сам учествовао на овом фестивалу и јако сам задовољан да ми се указала прилика да поновим једно сјајно искуство,“ рекао је Данило Симић.

Градоначелник Љубиша Петровић је изразио задовољство данас представљеним успјесима бијељинске омладине ословивши их културним амбасадорима града.

- "Ритам Европе“, популарна „мала Евровизија“ повезује младе људе на начин да они кроз међусобна пријатељства унапређују квалитет свог рада, стваралаштва и талента. За такве пројекте ће Градска управа увијек имати слуха, закључио је Градоначелник.

​Семберија инфо - И. Гутић