СУТРА ПОДЈЕЛА БЕСПЛАТНИХ САДНИЦА У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

СУТРА ПОДЈЕЛА БЕСПЛАТНИХ САДНИЦА У БИЈЕЉИНИ


Посади свој хлад
 
Захваљујући иницијативи која је покренута на друштвеним мрежама и одазивом великог броја наших суграђана, Град Бијељина се придружио акцији „Посади свој хлад“ и овом приликом обавјештава грађане да ће бити организована јавна подјела садница. Подјела ће бити организвана у Бијељини сутра, 9. априла, у 12 часова на Тргу.  Саднице су обезбијеђене уз помоћ друштвено одговорних компанија које желе да озелене мјеста гдје живимо и којима је битно здравље грађана.
 
Акценат ове активност је подјела садница бијелог јасена свим грађанима који дођу у поменутом термину. Зато посадите свој хлад и обезбиједите чист ваздух читавој заједници! Број садница је ограничен, једна особа може највише да добије једну садницу.
  
Свака садница садржи упутство за садњу, лого спонзора као и QР путем којег сваки власник саднице може да се региструје и  да прати упутства за њен даљи развој. Друга страна везице је остављена за име особе које је посадила јасен и датум садње.
 
Пројекат „Посади свој хлад“ је усаглашен са циљевима дефинисаним у претприступном Поглављу 27, као и у складу са циљевима свјетске акције „Триллион Треес” Свјетског економског форума у Давосу, у којој је „Зелени развојни центар“ партнер за одржива еколошка рјешења. Овај пројекат је  усаглашен са европским Зеленим планом у коме је чист ваздух у урбаним срединама један од стубова циркуларне економије и подржан је од бројних институција.