Дико Цвјетиновић поднио оставку на мјесту в.д директора АД Комуналац :: Semberija INFO ::

 

Дико Цвјетиновић поднио оставку на мјесту в.д директора АД Комуналац


Поред свих досадашњих опструкција од стране градоначелника Бијељине Љубише Петровића наведених у мојој оставци, он је на јучерашњој Скупштини акционара иницирао смјену три члана Надзорног одбора АД ,,Комуналац" Бијељина, а одмах затим и незаконито именовао три од пет чланова Надзорног одбора, одлучио сам да поднесем неопозиву оставку на мјесто в.д. директора АД ,,Комуналац’’ Бијељина.
 
Статут предузећа члан 47 став 2, тачка 3 јасно и недвосмислено прописује да се чланови Надзорног одбора бирају 2/3 већином чланова Скупштине предузећа, а коју градоначелник није имао за сва три кандидата које је предложио.
 
На овај корак сам се одлучио, јер не желим учествовати у правном насиљу у режији Љубише Петровића и његових сарадника. 
 
Једноставно, не желим бити директор предузећа које има незаконито изабран Надзорни одбор.
 
Ја сам озбиљан човјек, АД ,,Комуналац’’ Бијељина је озбиљно и стратешко комунално предузеће у Бијељини које је до сада пословало позитивно и у складу са законом, те на овакав начин не могу прихватити одговорност да радим и проводим одлуке незаконитог контролног тијела какав је садашњи Надзорни одбор.
 
Из свих разлога које сам навео, морао сам се одлучити на овај корак, наводи Дико Цвијетиновић, в.д. директора АД ,,Комуналац’’.
 
- Неопозиву оставку подносим са даном 12.04.2021. године. Истичем да већ дужи период имам проблем у заступању АД ,,Комуналац’’ Бијељина као в.д.директора Друштва. Проблем су почели 28.12.2020. године достављањем акта градоначелника града Бијељина ,,Упозорење члановима Надзорног одбора АД Комуналац Бијељина и в.д.директора Друштва о евентуално незаконитом одлучивању”, којим као представник већинског капитала АД ,,Комуналац’’ Бијељина упозорава Надзорни одбор АД ,,Комуналац’’ и в.д. директора друштва да Надзорни одбор АД ,,Комуналац’’ да не може доносити одлуке, јер је члан Надзорног одбора Друштва Зоран Прибишић поднио оставку. Од тог дана Надзорни одбор и Управа, а самим тим и све службе Друштва не функционишу како би требало. Такође истичем, више пута смо се обраћали градоначелнику обавјештавајући га и упозоравајући га да је неопходно да се одржи сједница Скупштине акционара Друштва, на којој треба да се усвоје акта која одређују рад Друштва у 2021. години. Истакли смо да је  план пословања за 2021. годину основ свих пословних активности Друштва у погледу питања које тај документ садржи. У вези са планом инвестиција за 2021.годину истакли смо планиране радове на изградњи складишног простора за амбалажни отпад на локацији Службе комуналних услуга у Мачванској улици бб, чије инвестиционо улагање ће бити суфинансирано из средстава Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност РС, чије рокове у вези са финансирањем наведене инвестиције треба да испоштујемо. Документе које одређују рад Друштва у 2021. години, поред наведених, разматрао је Надзорни одбор Друштва на својој сједници, одржаној 21.12.2020. године (на којој је присуствовао и градоначеник Љубиша Петровић) и утврдио приједлоге одлука у вези са тим. Такође смо, обраћајући се градоначелнику Бијељине у писаној форми, истакли да би Скупштина акционара Друштва требало да донесе одлуку о разрјешењу Зорана Прибишића са функције члана Надзорног одбора Друштва и одлуку о именовању једног члана Надзорног одбора Друштва у име мањинског акционара ДОО ,,Октан промет” како би Надзорни одбор Друштва могао несметано да обавља послове из своје надлежности. Нажалост, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић није одговорио на достављена му акта. Блокирао је рад Надзорног одбора Друштва и планиране активности Управе и служби Друштва, те је рад АД ,,Комуналац’’ Бијељина таквим својим понашањем довео у незавидан положај, у чему ја, као в.д. директора АД ,,Комуналац’’ Бијељина не желим даље да учествујем’’, навео је у саопштењу за јавност в.д. директора АД ,,Комуналац’’ Бијељина Дико Цвјетиновић.
 
Цвјетиновић је своју оставку на функцију в.д. директора АД ,,Комуналац’’ доставио Надзорном одбору овог Друштва и градоначелнику Бијељине.