ПРЕКИНУТА ТЕМАТСКА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА: НАСТАВАК СЈЕДНИЦЕ ЗА ДВИЈЕ НЕДЈЕЉЕ? :: Semberija INFO ::

 

ПРЕКИНУТА ТЕМАТСКА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА: НАСТАВАК СЈЕДНИЦЕ ЗА ДВИЈЕ НЕДЈЕЉЕ?


Тематска сједница Скупштине града, прекинута је након прве тачке дневног реда, јер, како је предсједник Скупштине Александар Ђурђевић рекао, „Скупштина је на основу члана 100 Пословника о раду донијела одлуку да се засиједање прекине и да ће се о наставку засиједања одборници благовремено договорити. Разлог прекида је напуштање сједнице од стране градоначелника Љубише Петровића због одласка на ванредну сједницу Скупштине акционара АД „Комуналац“. Након прве тачке дневног реда, која се односила на Информацију о степену реализације пројеката изградње аутобуске станице, спортске сале, ауто пута Београд-Бијељина-Бања Лука, изградње система за заштиту од поплава (Дрински насип), гасификацији града Бијељина и уређењу канала Дашница кроз градско подручје, услиједила је пауза од пола сата, односно до 13 часова, како би се појавио и градоначелник Петровић. С обзиром да се градоначелник није појавио до тог времена, сједница је прекинута.

-Наставак сједнице би, у складу са Пословником о раду, требао бити у наредних 15 дана. Прву тачку дневног смо већ изгласали, на наредној ћемо наставити са Информацијом о степену реализације изградње радионица за потребе практичне наставе у Техничкој школи „Михајло Пупин“, санацији и реконструкцији Соколског дома, студентског дома, о пројекту наводњавања у Семберији, изградњи Ватрогасног дома, те подршци за предузеће „Водовод и канализација“ у регулисању кредитних обавеза преба ЕБРД, као и о статусу предузећа АД „Град“ , рекао је Петровић и истакао да ће услиједити закључци који ће се односити на све тачке дневног реда тематске сједнице. Упркос прекиду сједнице, појавио се градоначелник Љубиша Петровић уз образложење да је управо завршена сједница Скупштине акционара у АД „Комуналац“, те да је то разлог његовог кашњења.

-На сједници су били извјестиоци Градске управе по свим тачкама дневног реда, тако да не видим разлог прекида сједнице. Оно што морам истаћи да су информације за сједницу биле оскудне, јер се много тога у претходном периоду завршавало усменим путем, као нпр. о гасификацији, о експропријацији, санацији Соколског дома и тд., а у претходном периоду је било и много „празних“ обећања. Не желим да коментаришем прекид сједнице, али одговорно кажем да ће детаљи о свим пројектима бити доступни јавности“, рекао је Петровић и нагласио да неће дозволити да се народним новцем „пеглају“ усмени договори из претходних договора.

Семберија инфо