СКУПШТИНА ПОВЈЕРИЛАЦА БИЈЕЉИНСКЕ ШЕЋЕРАНЕ ОДЛУЧИЛА :: Semberija INFO ::

 

СКУПШТИНА ПОВЈЕРИЛАЦА БИЈЕЉИНСКЕ ШЕЋЕРАНЕ ОДЛУЧИЛА


Шећерана продата зворничкој фирми “НСГ Рент”
Скупштина повјерилаца Фабрике Шећера у стечају данас је у Окружном привредном суду у Бијељини донијела одлуку да се Фабрика шећера прода зворничкој фирми “НСГ Рент” за износ од три милиона КМ. Тиме је коначно стављена тачка на стечај који је трајао од 2015. године.

Стечајни управник Шећеране Небојша Матић каже да је Скупштина повјерилаца једногласно донијела одлуку о продаји имовине Фабрике шећера у стечају зворничкој фирми “НСГ Рент”.

“ Фабрика шећера је продата за три милиона КМ. Ова фирма има обавезу да у року од десет дана уплати остатак средстава, јер су већ уплатили 50.000 КМ на име депозита и 10.000 КМ на име документације. Након тога може се припремити купопродајни уговор код нотара и завршити овај посао.
 

Не знам какве су њихове крајње намјере, али смо добили обећање да ће дјелимично процес производње у фабричким просторима бити покренут. Они се баве некретнинама, али ће дио пословних простора брзо бити активиран. У Шећерани има 15.000 метара квадратних пословног простора. Тамо се налазе три до четири изузетно условне хале у којима су били магацини готових производа И које се могу брзо активирати за неки производни процес”, каже Матић, истичући да се овај купац јавио тек на 16. лицитацији за продају Шећеране.

Он каже да је ово била прва озбиљна фирма која је уплатила депозит и откупила комплетну документацију.
“Имали смо ми понуде и за пет милиона КМ, од Вајкића за 6.950.000 КМ, од Вијетнамаца за пет милиона еура, али то су биле само празне приче. Ово је била прва конкретна понуда. Ово је добро за све, јер је моја процјена да ће се у први мах запослити стотину радника на том простору. Покренуће се и енергана. За уређење простора треба ангажовати тридесетак радника”, каже Матић.

Имовина Шећеране годинама је нуђена за износ од 10 милиона КМ. За имовину једине босанскохерцеговачке шећеране биле су заинтересоване фирме из Турске “Солтист” и “Сариел”, “Нива” из Жабља у Србији, потенцијални купци из Вијетнама, Кине И Бањалуке, као и фирме “Унимонт” из Лознице и фочански “Павгорд”. 

Семберија инфо