ВРТИЋАНЦИ ОБИЉЕЖАВАЈУ ЕКОЛОШКУ НЕДЈЕЉУ :: Semberija INFO ::

 

ВРТИЋАНЦИ ОБИЉЕЖАВАЈУ ЕКОЛОШКУ НЕДЈЕЉУ


У складу са Годишњим програмом рада,  Дјечији вртић ,,Чика Јова Змај“ ће и овог прољећа провести бројне активности  с циљем развоја еколошке свијести и културе код најмлађих. Еколошка недјеља ће, у периоду од  петог до деветог априла 2021., бити обиљежена у свим објектима ове предшколске установе у Бијељини, Дворовима и у Јањи- Ново насеље.
 
Манифестацију су започели малишани који бораве у централном објекту, објекту ,,Мали принц“ у Улици Светог Саве 9, који су похађали рециклажну радионицу под називом  ,,Празне флаше и поклопци за све су гњаважа, а за нас су извор среће, то је рециклажа“.
 
Другог дана манифестације, у уторак, шестог априла, малишани вртића ,,Плави чуперак“, који се налази у Улици Јосифа Маринковића број 13, у дворишту ће садити цвијеће, а акцију су назвали ,,Један цвијет за љепши свијет“.
 
Тог дана малишани из вртића ,,Радост“исписиваће еколошке поруке, а затим ће, у жељи да утичу на буђење еколошке свијести код грађана, одшетати до Градског парка гдје ће те поруке остављати. За то вријеме малишани вртрића ,,Сунце“ у Дворовима ће на рециклажној радионици учити како да дођу ,,Од флаше и пластичне чаше до играчке наше“.
 
У сриједу ће малишани који похађају вртић ,,Мали принц“садити цвијеће у дворишту, њихови другари у вртићу ,,Радост“ обиљежиће ,,Свјетски дан здравља“.  У четвртак је изложба еко играчака које су дјеца направила са својим родитељима, а њихови другари у Јањи учиће да праве цвјетове од пластичних флаша.
 
У петак, деветог априла, малишани вртића ,,Мали принц“ уживаће у позоришној представи ,,Зунзарина палата“.
 
-Током Еколошке недјеље одржавамо низ креативних радионица у свим објектима нашег вртића, васпитачи са малишанима разговарају о начинима на које се све може сачувати животна средина, а дјеца се кроз приче, пјесме и игрице упознају са појмом екологије“, наводи директор Дјечијег вртића ,,Чика Јова Змај“ Славиша Вујановић истичући да све што се научи у најранијем дјетињству остаје као квалитетно знање за зрелији узраст.