ДОМ ЗДРАВЉА: БУДИМО ОДГОВОРНИ ПРЕМА СВОМ ЗДРАВЉУ :: Semberija INFO ::

 

ДОМ ЗДРАВЉА: БУДИМО ОДГОВОРНИ ПРЕМА СВОМ ЗДРАВЉУ


На подручју Града Бијељина епидемиолошка ситуација је погоршана, а према информацијама из Дома здравља, у току јучерашњег дана у три ковид амбуланте је прегледано око 200 пацијената, а скоро двије трећине су имали средње тешку клиничку слику. Директор Дома здравља примаријус др Данијела Ђукин је појаснила да су се јављали пацијенти са температуром, акутном инфекцијом респираторних органа, губитком укуса и мириса.

-Сва расположива средства и запослени у Дому здравља у служби су наших грађана свих 24 сата. Ковид пацијената је, нажалост, велики број, а имамо и пацијенте који болују од других хроничних болести, тако да смо организовали и рад тимова који воде рачуна и о њиховом здравственом стању. Медицински сектор је ових дана посебно оптерећен, а борба против ове пошасти траје дуже од годину дана. Молим грађане да сви заједно поштујемо епидемиолошке мјере, да будемо свјесни ситуације у којој се налазимо. Свима нам је здравље најважније и апелујем да чувамо једни друге“, апеловала је прим. др Ђукин и додала да „поштовање мјера и вакцинација која је у току, доприносе да угледамо свјетло на крају тунела“.

-На данашњи дан, 30. март, вакцинисали смо 1. 700 грађана, а 1. априла почињемо и ревакцинацију вакцином Спутњик В. Такође, од наредног понедедељка почиње и имунизација вакцинама Фајзер и Астразенека“, рекла је прим. др Ђукин. Она се захвалила Влади РС и свим институцијама, јер су успјели да да обезбиједе вакцину.

-Вакцинисање улијева наду да ћемо побиједити ову пошаст, а и личном одговорношћу, односно, придржавањем епидемиолошким мјера, допринијећемо да се то и оствари. На списку за вакцинацију у априлу већ имамо 5. 000 грађана“, рекла је прим. др Ђукин.

Семберија инфо