Уручене награде на Данима комедије :: Semberija INFO ::

 

Уручене награде на Данима комедије


Посљедње такмичарске вечери фестивала "Дани комедије" у Бијељини додијељене су и награде. По оцјени жириа најбољи глумац бијељинског фестивала је Бранимир Брстина, најбоља глумица је Слобода Мићаловић Ћетковић, док је признање за најбољу представу добила “Генерална проба самоубиства”.
 
У Центру за културу у Бијељини, одиграна је посљедња представа у такмичарском дијелу овогодишњих Дана комедије. Ријеч је о представи "Шећер је ситан, осим када је коцка", Театра на брду, а главне улоге тумаче Слобода Мићаловић Ћетковић, Андрија Милошевић, Виктор Савић и Александра Томић.
 
- Представа"Шећер је ситан, осим кад је коцка", рађена је по истоименом комаду Николе Пејаковића. Комад је комична студија брачних односа, брачни портрет у коме свако може да препозна себе и своју брачну ситуацију.
 
Ово је исјечак из живота једног брачног пара са Бановог брда, који слика њихове турбулентне односе са пријатељима, кумовима, комшијама, као међусобне свађе и мирења - рекао је глумац Виктор Савић, наводећи да је поносан на популарност представе и заинтересованост публике.
 
Слобода Мићаловић Ћетковић, која такође игра једну од улога истакла је да се лијепо и срећно осјећа радећи ову представу, те да јој много значи што је дио ове позоришне трупе. Андрија Милошевић, један је од оснивача Тетра на брду, каже да је поносан на ову представу као И на само оснивање овако озбиљне позоришне приче.
 
"Дани комедије " завршавају се представом "Државни лопов" Театра "Маслачак" из Бијељине, која ће бити одиграна у ревијалном дијелу.
 
БНТВ