У БИЈЕЉИНИ НА РЕСПИРАТОРУ 18 ОБОЉЕЛИХ :: Semberija INFO ::

 

У БИЈЕЉИНИ НА РЕСПИРАТОРУ 18 ОБОЉЕЛИХ


На лијечењу у ковид болницама је 72 болесника, од којих двије трећине имају тешку клиничку слику. На респиратору је 18 обољелих, а 41 је на кисеоничној терапији, дакле, више од 80 одсто хоспитализованих захтијева неки вид кисеоничке потпоре. Још је 12 пријема евидентирано за протекла 24 сата. “Стање у ковид болницама је веома озбиљно. Велики број хоспитализованих је са тешком и изразито тешком клиничком сликом.

Обољеле са лакшим клиничким сликама не лијечимо у ковид болницама. Њих у сарадњи са примарном здравственом заштитом лијечимо код куће”, изјавио је данас директор Болнице “Свети Врачеви” проф. др Златко Максимовић.
 
У протекла 24 сата у Бијељини је регистровано 11 нових случајева позитивних на вирус корона. Апелујемо на све да се стиктно придржавамо основних мјера заштите: ношење маски, редовна хигијена руку, одржавање физичке дистанце, јер то је једини начин да се заштитимо од инфекције коронавирусом. Само одговорним понашањем чувамо своје здравље, а тиме и здравље свих људи око нас.