ЛОПАРЕ: ВАКЦИНАЦИЈА СТАНОВНИШТВА ОД ПОЛОВИНЕ НАРЕДНЕ СЕДМИЦЕ :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: ВАКЦИНАЦИЈА СТАНОВНИШТВА ОД ПОЛОВИНЕ НАРЕДНЕ СЕДМИЦЕ


За вакцинацију против вируса корона у Лопарама је до сада пријављено 600 лица и од половине наредне седмце прво ће бити вакцинисани штићеници и запослени из три дома за стара лица, здравствени радници и становници старији од 65 година, најавио је директор Дома здравља Желимир Нешковић.

"Добили смо комбиновани фрижидер за чување вакцина од Института за јавно здравство Републике Српске у којем се могу депоновати све врсте вакцина које се налазе на тржишту нашег региона и тиме смо стекли услове да вршимо вакцинацију здравствених корисника на подручју општине Лопаре", рекао је Нешковић новинарима.

Он је позвао суграђане да се пријаве Дому здравља за вакцинацију против вируса корона и истакао да је важна масовна вакцинација, јер ће се тиме олакшати живот свих грађана.

"Значајно је да се грађани у што већем броју вакцинишу да би се вратили нормалном начину живота", рекао је Нешковић.

Он је навео да је Дом здравља у овом мјесецу добио и апарат за брзо антигенско тестирање од њемачке компаније "Доматек" који је значајно олакшао дијагностиковање.

Епидемиолошку ситуацију у Лопарама Нешковић је оцијенио као стабилну, наводећи да је 14 лица инфицирано вирусом корона, а 35 их је под надзором.