ВРИЈЕДНА ДОНАЦИЈА БИЈЕЉИНСКИХ РОТАРИЈАНАЦА ДОМУ ЗДРАВЉА :: Semberija INFO ::

 

ВРИЈЕДНА ДОНАЦИЈА БИЈЕЉИНСКИХ РОТАРИЈАНАЦА ДОМУ ЗДРАВЉА


Ротари клуб Бијељина наставља да помаже и да ниже вриједне донације. Овог пута помоћ је усмјерена Дому здравља Бијељина.
 
Ситуација око корона вируса се не ублажава, те су средства која су донирали итекако добродошла овој здравственој установи.
 
-Трећи је пик ковида-19 и мислим да ће бити највећи. Као што можете видјети, то потврђују и мјере које су донешене и на нивоу Републике Српске. Оно што овом приликом желим истаћи је то да је у најтежим моментима битно да имате пријатеље, јер они кад се јаве онда је све пуно лакше“, истакла је директорица Дома здравља Бијељина Данијела Ђукин.

 

Наводећи да су бијељински ротаријанци велики пријатељи Дома здравља, она је прецизирала вид помоћи којим су им овај пут олакшали како би ефикасније дјелују у заштити здравља становништва.
 
-Свим људима из Ротари клуба Бијељина, на челу са предсједницом Весном Стевановић, желим да се дубоко наклоним и захвалим за ову донацију“, рекла је Данијела Ђукин.
 
Донација садржи 2000 ампула аминофилина, 10 пулсних оксиметара, 108 памучних плахти, око 3000 рукавица,  те 250 литара 96-процентног алкохола који је, како је истакнуто, јако скуп и тешко се набавља у овом времену.
 
Весна Стевановић је подсјетила да Ротари клуба Бијељина постоји већ 18 година и да је до сада организовао и реализовао велики број акција, како у нашој локалној заједници, тако и у окружењу.
 
-Од прошле године, откако нас је ова пошаст задесила, Ротари клуб је дао свој допринос у ублажавању и спречавању пандемије корона вируса, и то у виду значајних донација. У мају мјесецу 2020. смо од сопствених средстава свих чланова Ротари клуба успјели да купимо респиратор у вриједности од 50 000 конвертибилних марака који смо донирали Боници ,,Свети врачеви“ у Бијељини. Захваљујући жељи, као и самој идеји ротарија која у први план ставља служење локалној заједници и обављање одређених активности за добробит нашег становништва, ми смо и данас донирали једну итекако важну донацију Дому здравља Бијељина. У сарадњи са директорицом Данијелом Ђукин и њеним најближим сарадницама, набавили смо оно што је њима тренутно најнеопходније“, рекла је предсједница бијељинског Ротари клуба Весна Стевановић изражавајући задовољство да ротаријанци својим трудом и залагањем могу да помогну како здравственим радницима, тако и суграђанима да имају квалитетну и правовремену здравствену услугу.         

Semberija info