ДОМ ЗДРАВЉА БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ДОМ ЗДРАВЉА БИЈЕЉИНА


Организација ваксинисања на професионалном нивоу

Према најновијем извјештају који је стигао у Хигијенско – епидемиолошку службу Дома здравља Бијељина, у посљедња двадесет и четири сата имали смо 57 позитивних на вирус корона, а чекамо извјештај за још 68 тестираних особа, каже прим. др Данијела Ђукин, директор Дома здравља Бијељина, наглашавајући да већ данима проценат заражавања вирусом корона у Бијељини износи између 50 и 60 одсто, од укупно тестираних особа у једном дану.
“И даље је то изузетно висок проценат заражених.

Од око 200 тестираних, њих око 120 је позитивно на вирус корона. Не очекујемо да ће се ситуација знатније побољшати након три до четири дана од доношења најновијих епидемиолошких мјера. Можда можемо тек средином наредне седмице очекивати неке позитивне помаке, у смислу смањења броја заражених. Остаје и даље на снази основна препорука, носите маску, поштујте физичку дистанце, водите рачуна о личној хигијени. У ковид болници имамо средње тешке и тешке клиничке слике. Ми у Дому здравља имамо пет тимова који су распоређени у три ковид амбуланте и они су дежурни двадесет четири сата”.


 Докторка Ђукин каже да је у Бијељини до сада вакцинисано око 1.215 грађана, до краја дана биће укупно око 1.300 вакцинисаних. За вакцину се пријавило око 4.500 грађана.

“Још увијек код грађана има неповјерења, односно оних који не вјерују у постојање вируса и у сврсисходност вакцинисања. Желим да разувјерим те “невјерне Томе”, јер они, вјероватно, у породици нису имали ниједан тежак случај короне, нити су изгубили некога од најближих чланова фамилије.

Они који су заинтересовани за вакцину, преживјели су трауму у протеклих годину дана”, каже докторка Ђукин.
Десанка Катић(66) каже да се одлучила за вакцинисање, јер вјерује здравственим радницима.






“ Нема никаквих реакција. Имам пуно година, не плашим се ничега. Пуно сам тога прегрмјела у животу. Изгубила сам сина, имала сам и хируршке захвате, била сам болесна, али се и даље борим”, каже Десанка Катић.

Бранко Бундало (64), каже да је организација на пункту за вакцинисање у Дому здравља Бијељина  на максималном нивоу.


“Примијетио сам да постоји један професионалан приступ и љубазност, добра организација. Немам никаквих  компликација. Добио сам руску вакцину “Спутњик В”. Свакоме бих препоручио да се вакцинише”, каже Бранко Бундало. 

Семберија инфо