ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА ПУ БИЈЕЉИНА: :: Semberija INFO ::

 

ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА ПУ БИЈЕЉИНА:


СТАЊЕ СИГУРНОСТИ НА ЗАДОВОЉАВАЈУЋЕМ НИВОУ
 
Челни људи Полицијске управе Бијељина данас су представили резултате рада припадника ове управе током мјесеца фебруара 2021. године. Општи став јесте да је стање безбједности на задовољавајућем нивоу.

Начелник Полицијске управе Бијељина, Стјепан Терзић навео је број од 70 извршених кривичних дјела током фебруара 2021. године што је за 25 % мање у односу на исти период прошле године. Проценат расвјетљених кривичних дјела износи 80%. Током фебруара 2021. у евиденцијама ПУ Бијељина регистровано је извршење 47 прекршаја што је за 25% више у односу на фебруар 2020. године. Наведени пораст извршења прекршајних радњи резултат су актуелне епидемиолошке ситуације и учешћа припадника ПУ Бијељина у контроли спровођења мјера заштите прописаних од стране органа надлежних за заштиту јавног здравља.

-Када је у питању епидемија вируса корона, још једном апелујем на грађане да поштују препоруке надлежних, републичких и градских органа. Припадници ПУ Бијељина ће и у наредном периоду, заједно са припадницима Републичке и Градске инспекције као и Комуналне полиције вршити контролу спровођења прописаних мјера,“ рекао је начелник Терзић.
Раденко Кнежевић, инспектор Сектора полиције за безбједност саобраћаја упознао је јавност да је током другог мјесеца 2021. године регистровано 84 настале саобраћајне незгоде од којих су двије са смртним исходом. Непрописна и неприлагођена брзина кретања је један од најчешћих узрока настанка незгода у саобраћају. Из тог разлога ће се и у наредном периоду на подручју које покрива ПУ Бијељина вршити појачана контрола брзине кретања возила.

Током фебруара 2021. године путем радарског система ДУАЛ забиљежено је 993 а путем пресретáча 192 прекршаја.
Грађани су позвани да се придржавају свих прописаних сигурносних мјера нарочито превентивно-епидемиолошких, како би својим конструктивним понашањем допринијели превазилажењу тренутно неповољне епидемиолошке ситуације.

Семберија инфо