ПОНОСНА КАРТИЦА ЗА 649 ПОРОДИЦА У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

ПОНОСНА КАРТИЦА ЗА 649 ПОРОДИЦА У БИЈЕЉИНИ


У Градској управи Града Бијељина данас је потписан уговор о реализацији пројекта „Пријатељи породице“ између Града Бијељина и Фондације „За породицу“ из Бања Луке.  У питању је унапријеђена верзија пројекта „Поносна картица 2020 – цијена минус за 3+“ које је водила Фондација „За живот“.

Предсједник и оснивач Фондације „За породицу“ др. Драган Дакић подсјетио је на основне принципе пројекта „Поносна картица“ истакавши шта је то специфично у његовом наставку:

- Узимајући у обзир тренутну епидемиолошку ситуацију и отежано кретање људи и роба одлучили смо да пословним субјектима, меценама пројекта „Пријатељи породице“ понудимо нешто ново. Наиме, свим привредним субјектима са подручја града Бијељина који се укључе у овај пројекат на начин да одобре одређене попусте за породице које имају троје или више дјеце обезбједићемо могућност кориштења посебне интернет продавнице (web shop) путем које ће им бити отворено тржиште цијеле Републике Српске. Циљ нам је да повећамо употребну вриједност Поносних картица у сваком кутку Републике,“ редао је др. Дакић.

У име Града Бијељина уговор је потписао градоначелник Љубиша Петровић који није крио задовољство због реализације пројекта „Пријатељи породице“ упутивши позив свим привредницима са подручја Семберије да се укључе у исти. Градска управа ће финансирати израду 649 „Поносних картица“ које ће почетком априла 2021. године бити подијељене породицама које имају троје или више дјеце.

Један од пријатеља пројекта „Пријатељи породице“ је Кошаркашки клуб „Радник БН Баскет“ који се данас потписаним уговором обавезао да ће дјеци из 3+ породица обезбиједити бесплатно похађање Школе кошарке КК „Радник БН Баскет“ потврдивши по ко зна који пут висок степен друштвене одговорности управних структура овог клуба.

​Семберија инфо - И. Гутић