Бијељини је неопходна већа енергетска ефикасност :: Semberija INFO ::

 

Бијељини је неопходна већа енергетска ефикасност


У просторијама Градске Управе одржан је састанак чија тема је била приједлог мјера за смањење загађености ваздуха и повећање енергетске ефикасности Града Бијељина, на коме је размотрена и могућност формирања комисије која би вршила енергетске прегледе објеката. Такође, представљени су и планови за масовније кориштење чистих и обновљивих енергената.



Састанку су присуствовали градоначелник Љубиша Петровић, Ана Ристић и Весна Радикић из Одјељења за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине Града Бијељина, Љубиша Васић и Милорад Божић из Јавне установе „Воде Српске“ и Драгиша Танацковић из д.о.о. „Бук промет“.



Сваке зиме се суочавамо са великим загађењем ваздуха у Бијељини, а један од већих узрочника је огроман број појединачних ложишта на чврста горива, посебно лигнит. Повећање енергетске ефикасности објеката би, поред значајних уштеда за привреду и домаћинства, заначајно смањило количине употријебљеног огрева, а тиме и загађење ваздуха у нашем граду - истакао је градоначелник Петровић.

Град Бијељина