Значајно међународно признање за Образовни центар Церовац :: Semberija INFO ::

 

Значајно међународно признање за Образовни центар Церовац


На регионалном самиту за предузетнике ,,300 најбољих”, под покровитељством Међународног економског форума ПЕРСПЕКТИВЕ, одржаном у Дубровнику, предузећу из Требиња – Образовном центру Церовац -  додијељено је престижно признање ,,Стваратељи yа стољећа” за посебну иницијативу у предузетничком стваралаштву у Средњој и Југоисточној Европи за 2018. годину

Независни Међународни комитет за додјелу признања и награда, који  чини тринаест чланова академске заједнице из земаља бивше Југославије, Аустрије, Њемачке и Швајцарске додијелио је награду Церовцу. Цијели процес избора лауреата одвијао се у више фаза, и трајао је од 15. јуна прошле године, када су потенцијалне добитнике признања номиновали чланови, руководиоци и сарадници организатора пројекта, велики број предузетника, пословне асоцијације, невладине организације, представници академске заједнице, државне и локалне институције са подручја Средње и Југоисточне Европе.

Критеријими којима су  се руководили предлагачи приликом доношења коначне одлуке, су општа препознатљивост у јавности, залагања појединца и/или организације за развој подузетништва, реализација конкретних пројеката којима се  промовише подузетништво и подстиче његов развој, број чланова –предузетника код организације (удружења), те континуитет и дужина (традиција) њеног рада, конкретан материјални или нематеријални допринос развоју подузетништва, допринос креативности, иновативности и образовању подузетника, као и други позитивни атрибути и особине појединца и/или организације који доприносе развоју подузетништва.