СИНИША ПАЈИЋ: ''ПРИМИВЕРА'' ПЕТИ ПУТ У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

СИНИША ПАЈИЋ: ''ПРИМИВЕРА'' ПЕТИ ПУТ У БИЈЕЉИНИ


Интернационални фестива музике „Примавера“ по пети пут се одржава од 15. до 18. априла 2021. године у Етно селу „Станишићи“, и биће одржан уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мјера.
 
Овај фестивал музике омогућава младим музичарима да се кроз музику друже и одмјере знања са својим вршњацима у следећим дисциплинама: клавир, клавирски дуо, хармоника, виолина, соло пјевање, дувачи (флаута, кларинет, труба), гитара и солфеђо. Међународни жири састављен од домаћих и иностраних еминентних педагога потрудиће се да учесници у оквиру овога остваре и развију свој музички потенцијал, изјавио је за портал Дешавања у Бијељини Синиша Пајић.
 
Са жељом да Фестивал досегне још једну степеницу у свом развоју и успјеху, организациони тим Фестивала је осмислио награду ЈА САМ УЧЕНИК ШКОЛЕ која ће дати могућност ученицима школа да се такмиче и освоје награду за своју школу а која ће се огледати у пианину марке Феурицх F122 за школу ученика побједника на којем ће не само такмичар, побједник имати прилику да свира већ и друга дјеца , ученици школе, рекакао је бијељински виртуоз Пајић.
 
Овом наградом, Фестивал Примавера жели да као Фестивал са највећим бројем такмичара да свој допринос у унапређењу квалитета образовања у образовним институцијама, а уједно и подстакне развој не само школе као институције већ развој заједништва и тимског рада у оквира саме школе.
 
Прошле године било је пријављено 563 такмичара из 90 музичких школа и академија из Мађарске, Словеније, Србије, Хрватске, Македоније, Црне Горе и БиХ али је фестивал отказан због пандемије корона вируса, недељу дана прије почетка фестивала. Иако је већ проглашен фестивалом са највећим бројем такмичара у БиХ и региону, број пријављених из године у годину расте, што указује на висок ниво организације, закључио је Пајић.

(desavanjaubijeljini.com)