ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕМБЕРИЈИ СЕ УСЛОЖЊАВА! :: Semberija INFO ::

 

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕМБЕРИЈИ СЕ УСЛОЖЊАВА!


У пратњи директора ЈЗУ „Свети врачеви“ др Златка Максимовића бијељинску ковид болницу данас је посјетио Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине града Бијељина.

Директор болнице се захвалио Ђурђевићу на посјети, подсјетивши јавност да је током, епидемијом погођене 2020. године, Град Бијељина помогао бијељинску болницу са милион марака. Доктор Максимовић се похвалио високим радним еланом бијељинских здравствених радника, акцентирајући још једном пожртвованост оних који су се као добровољци пријавили да брину о пацијентима обољелим од вируса корона.

-Тренутна епидемиолошка ситуација је неповољна, са тенденцијом погоршања. Овај талас није исти као онај из новембра 2020. године. Ја вјерујем да ће краће трајати, али посљедице које изазива код пацијената су умногоме теже у односу на пацијенте које смо имали крајем прошле године,“ рекао је др Максимовић.

У бијељинској ковид болници тренутно је хоспитализовано 58 пацијената. Њих 24 су са тешком клиничком сликом, а 13 их је на респиратору.

Предсједник градске Скупштине, Александар Ђурђевић, који је и сам био пацијент ковид одјељења бијељинске болнице обећао је помоћ и подршку Града Бијељина овој установи.

-Посјетом Ковид болници освједочио сам се у опасности које носи нови талас заразе вирусом корона. Позивам све грађане Бијељине, Републике Српске, БиХ, регије, да поштују препоруке и наредбе надлежних органа како би сачували себе, своје најмилије и све грађане од веома штетних посљедица заразе овим вирусом. Ова епидемија није нешто нестварно, она је ту и односи животе наших суграђана,“ поручио је Ђурђевић.

Семберија инфо